Wonen en werken

Lenovo brengt slimme display met Google Assistant op de markt

Nu we langzaam steeds meer slimme apparaten in huis krijgen, is het belangrijk om de bediening op een handige plaatst te beleggen. Dit kan op je smartphone of tablet, maar Lenovo ziet dit liever anders. Het merk brengt haar nieuwe slimme display mee naar de CES in Las Vegas en toont ons hier hoe deze handige uitgebouwde tablet het middelpunt kan worden van je slimme huis. 

Lenovo Smart Display 01

Nu ik hard aan het klussen ben in mijn nieuwe woning, denk ik steeds meer over wel slimme functies ik ga gebruiken. Maar vooral hoe ik ze wil gaan gebruiken. Mijn vriendin is niet technisch, dus het moet eenvoudig zijn. Eigenlijk zo eenvoudig dat het niet meer is dan een druk op de kop. Toen ik de nieuwe Smart Display van Lenovo voorbij zag komen wist ik eigenlijk wat ik zocht. Een handig device dat de bediening van de slimme apparaten in je huis eenvoudig maakt, een virtuele assistent is, en ook een onderdeel van je interieur kan worden.

Je dag starten en afsluiten met “Hey Google!”. Doordat de Smart Display een onderdeel is van je huiskamer kun je eenvoudig tijdens het ontbijt even het weerbericht vragen, de stand op de weg, of een afspraak in je agenda zetten. Google Assistant is er voor je. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook je thermostaat aansturen, de zonwering laten zakken of zien wat het verbruik is van bepaalde apparaten. Een handige centrale hub voor alles in- en om je huis. Hij is ook voorzien van een grote speaker en een camera. Perfect om iemand te bellen of te Skypen.

Lenovo’s Smart Display is gebaseerd op het onlangs geïntroduceerde Qualcomm Home Hub platform. De Qualcomm SDA 624 SoC zorgt voor voldoende CPU, GPU en connectiviteit (Wi-Fi en Bluetooth). Je kunt de Smart Display krijgen in een 8-inch uitvoering en een iets grotere versie van 10-inch.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button