Gadgets

Leatherman Tread: Stijlvolle multitool die naast mooi ook onwijs handig is

Als echt nerd heb ik altijd wel ergens een schroevendraaier liggen, een handige klein tangetje binnen handbereik en als het even kan setje inbussleutels. Call me crazy, maar ik vind niets vervelender dan zonder de juiste tools zitten. Toen ik een mailtje van Leatherman voorbij zag komen moest ik hier dan ook gelijk op reageren. Het ging om de ‘Tread’, een uniek product waarmee je altijd een multitool binnen handbereik hebt. Dat klinkt tof! 

Ditmaal geen uitgebreide specs, geen uitleg over de installatie van een product, maar eigenlijk gewoon even een aantal foto’s. Ja, zo simpel kan het soms zijn. Ik kan een heel verhaal gaan ophangen over hoe de Tread is gemaakt, maar het is een product dat je vooral zelf moet zien. Hij is stoer, hij is schitterend afgewerkt en hij is vooral heel erg makkelijk.

Tread tech365_100

Kort door de bocht is de Tread een armband. Niet zomaar een armband natuurlijk, maar je eigen persoonlijke multitool in de vorm van een armband. Mogelijk ken je het merk Leatherman al van de handige traditionele multitool. Je hebt ze vast weleens gezien. Een soort grote tang waarin je allerlei handige hulpstukken hebt. Leatherman is er groot mee geworden. Ditmaal dus een handig armband die eigenlijk wel heel erg veel verschillende stuks gereedschap met zich meedraagt.

Tread tech365_101

Als je de verpakking opent dan wordt je getrakteerd op een prachtig glimmende armband. In eerste instantie viel het mij op dat er een kruiskopschroevendraaier aan een van de schakels zat. Als je langer blijft kijken dan zie je steeds meer verschillende handige details aan de schakels, maar ook de schakels zelf hebben een functie.

Tread tech365_103

Een mooi voorbeeld van de diversiteit aan mogelijkheden zie je goed vanaf de zijkant. Er steken een aantal puntjes uit, zoals een kruiskop, platte kop en torx-bits. Als je goed naar de schakels zelf kijkt dan zie je dat ook de verschillende 6-kantige gaten een functie hebben. Die kun je prima gebruiken voor het los-en vastmaken van verschillende maten bouten. Zelfs in de sluiting is nog een flessenopener verstopt.

Tread tech365_108

In totaal heeft Leatherman maar liefst 25 verschillende stukken gereedschap opgenomen in de Tread armband. Knap staaltje puzzelen als je het mij vraagt. Het geeft wel te kennen hoe serieus zij de armband nemen. Dit voel je ook direct als je hem uit de verpakking haalt. Hij voelt solide en betrouwbaar aan en geeft je het gevoel dat hij niet kapot gaat na een paar schroeven draaien. Toch vind ik hem daar ergens veel te mooi voor. Ja het is een stuk gereedschap, maar is wel schitterend gemaakt. Er zijn zelfs webshop waar je speciale koppelstukjes kunt kopen voor je Apple Watch. Hiermee vervang je het standaard bandje voor een Leatherman Tread. Stoer en Smart in een!

Tread tech365_107

De Tread is gemaakt van roestvrijstaal en komt met 25 jaar garantie. Hier zit natuurlijk wel een voetnoot aan vast dat dit alleen bij normaal gebruik het geval is. Je snapt zelf ook wel dat je hier als bouwvakker niet de hele dag mee kunt klussen. Toch staat het merk Leatherman bekend om zijn kwaliteit. Hieronder kun je zien welke verschillende stuks gereedschap er ondergebracht zijn in de Tread. Je kunt de verschillende schakels zelf samenstellen en de armband zo maken dat alles wat je nodig hebt erbij zit.

Leatherman Thread layout

[mks_col] [mks_one_third]
 1. Cutting Hook
 2. Bottle Opener
 3. Oxygen Tank Wrench
 4. Carbide Glass Breaker
 5. 1/4” Flat Screwdriver
 6. 5/16″ Screwdriver
 7. 1/8″ Flat Screwdriver
 8. 8mm Box Wrench
[/mks_one_third] [mks_one_third]
 1. 10mm Box Wrench
 2. 1/4″ Box Wrench
 3. 3/8″ Box Wrench
 4. 3/32″ Screwdriver
 5. 3/16″ Screwdriver
 6. #1-2 Phillips
 7. #1 Phillips
 8. 3/32″ Hex Drive
[/mks_one_third] [mks_one_third]
 1. 1/8″ Hex Drive
 2. 3/16″ Box Wrench
 3. 1/4″ Hex Drive
 4. 3/16″ Hex Drive
 5. 5mm Hex Drive
 6. 6mm Hex Drive
 7. 4mm Hex Drive
 8. 3mm Hex Drive
 9. #2 Square Drive
[/mks_one_third] [/mks_col]

Tread tech365_104

Prijs en beschikbaarheid

Je voelt het al aankomen, ergens moet hier natuurlijk wel een prijskaartje aan hangen. Ehhrr dat klopt, en een pittige ook. Ik moet er wel bijzeggen dat je er een schitterend product voor terugkrijgt. Iets dat zeker niet iedereen heeft en waar je ook nog eens wat aan hebt. Je mag er ongeveer €199 euro voor neertellen en kunt kiezen uit de normale rvs-kleur, of de zwarte variant. En niet geheel onbelangrijk, je kunt hem ook gewoon in Nederland bestellen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button