tech365

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Samsung?

Samsung heeft net als Apple een redelijk vast patroon voor wat betreft het lanceren van nieuwe toestellen. Ditmaal staat de datum op eind februari en tot die tijd moeten we het nog even doen met alle geruchten en uitgelekte afbeeldingen. Benieuwd wat het nieuwe toestel gaat brengen? Wij hebben een aantal geruchten voor je op een rijtje gezet. 

Volgens de uitnodiging van Samsung verschijnt het nieuwe toestel op 25 februari. Op deze datum is het Samsung Unpacked event. Het zal niet lang meer duren of je kunt het nieuwe toestel al bestellen, want je kunt je al inschrijven voor de nieuwste Samsung bij KPN. De definitieve releasedatum zal tijdens het evenement uiteraard bekend worden.

Nieuwe camera’s

De slogan van het aankomende Unpacked evenement van Samsung is “The Camera Reimagined”. Het is dan ook geen verrassing dat er een flinke upgrade van de camera plaats gaat vinden. Sommige gelekte afbeeldingen laten een enkele 12 megapixel-camera zien op het standaardmodel en een dubbele op de plus-uitvoering van de Galaxy. Inmiddels is het niet meer bijzonder om gebruik te maken van twee camera’s, maar het verschilt wel per merk waarvoor ze gebruikt worden. De dubbele variant zou door Samsung zijn toegevoegd om een scherptediepte-effect toe te kunnen voegen aan foto’s.

Ook de lens heeft volgens de geruchten iets bijzonders. Samsung lijkt namelijk een flexibele lensopening in te zetten. Hiermee kan het toestel wisselen tussen een diafragma van f/2.4 en f/1.5. Het doel hiervan is het kunnen aanpassen van de lichtsterkte van de lens bij verschillende omstandigheden. Denk hierbij aan omstandigheden met weinig licht.

Renders laten dikke randen zien

Op het internet verschijnen overal en nergens renders van het nieuwe toestel. Toch lijkt het op het eerste gezicht dat Samsung een andere weg is ingeslagen qua scherm. We zien hier namelijk weer dikke randen. Dit is opvallend, want Samsung maakt juist bij de laatste modellen gebruik van gebogen randen. Is het merk een andere weg ingeslagen, of lijkt dit alleen maar zo door de rendering?

Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner

Eigenlijk bevat de nieuwe Galaxy nog een extra nieuwe camera. Dit is er alleen eentje die je niet gebruikt om foto’s te maken. Ik heb het hier over de camera voor gezichtsherkenning. Deze camera scant je iris en geeft op die manier wel of geen toegang tot het toestel. Samsung gebruikt op dit moment hier nog een 2 megapixel camera voor. Het nieuwe toestel krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe 3 megapixel variant.

Sommige geruchten geven hints naar de inzet van een vingerafdrukscanner die zich onder het glas van je scherm bevindt. Een feature die ik erg graag zou zien. De firma Synaptics heeft deze techniek ontwikkeld en inmiddels lijkt het klaar voor gebruik. Hopelijk vinden we dit in de nieuwe Galaxy al terug, maar er is een kans dat deze techniek pas in de aankomende Note gaat komen.

Nieuwe Snapdragon 845?

Op het gebied van de hardware onder de motorkap lijkt vooral de processor een upgrade te krijgen. Het lijkt nu in de geruchtenmolen tussen een tweetal nieuwe processoren te gaan. De Snapdragon 845 en de Exynos 9810. Een voordeel is dat beide processoren voorzien zijn van een supersnel modem dat snelheden tot 1.2 Gbps mogelijk maakt. Ja, je leest het goed. Er staat echt Gigabit per seconde! Zowel de Snapdragon als de Exynos zijn vriendelijker voor de accu en daarnaast ook een stuk sneller. Ook wordt er mogelijk een apart stukje processor gereserveerd voor het verwerken van gevoelige informatie. Dit zien we bijvoorbeeld ook bij concurrent Apple terug met de inzet van co-processoren.

Nog even speculeren

We moeten nog heel even geduld hebben voordat Samsung ons vertelt wat de nieuwe Galaxy allemaal voor nieuwe snufjes krijgt. En natuurlijk ook wat zijn naam is. Kijken naar de uitnodiging voorzien van het cijfer ‘9’ is het niet zo moeilijk om die te raden. Op 25 februari wordt de lancering waarschijnlijk live uitgezonden. Houdt de website van Samsung dus goed in de gaten.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met KPN.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen