tech365
Korea grensbewaking

Korea gebruikt Microsoft Kinect voor grensbewaking

Het blijft een constante strijd tussen Noord- en Zuid Korea en beide landen doen hun best om te zorgen dat er geen illegale toegang mogelijk is tussen beide landen. Om de Koreaanse zogeheten Demilitarized Zone (DMZ) te bewaken maakt het Koreaanse leger gebruik van Microsoft’s Kinect sensoren.

Omdat het een militaire toepassing betreft wordt er maar weinig vrijgegeven over het systeem voor grensbewaking. Wel is bekend dat er speciale software is ontwikkeld door Jae Kwon Ko, die het mogelijk maakt voor de Kinect sensoren om onderscheid te maken tussen een mens en een dier. Deze software houdt dus letterlijk de grens in de gaten en alarmeert als er iemand illegaal probeert deze over te steken.

Wel laat Ko weten dat het systeem waarschijnlijk ge-upgrade zal gaan worden, waarbij er ook hartslag en een warmte detectie gebruikt kan gaan worden. Zo zie je maar dat Microsoft’s Kinect niet alleen gebruikt hoeft te worden voor het gamen, maar ook dienst kan doen in andere oplossingen.

Korea grensbewaking met Kinect

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen