tech365
spotify logo

Komt Spotify binnenkort met hoge kwaliteit audio?

Langzaam zie je steeds meer muziekaanbieders hoge kwaliteit audio aanbieden voor een kleine meerprijs op het abonnement. Tidal doet dit bijvoorbeeld onder de naam Hi-Fi. Nu de smartphones goed om kunnen gaan met de gegevensstroom die nodig is, kunnen de aanbieders hier naar hartelust op inspringen. Is Spotify de volgende?

Als ik een gok moet nemen of Spotify al in het bezit is van hoge kwaliteit audio dan kies ik voor “ja”. Het enige waar de dienst nu nog een beetje mee aan het kampen is, is de prijs. Mensen betalen reeds voor Spotify een vast bedrag per maand en hoge kwaliteit audio kost natuurlijk weer net iets extra.

Om een goed beeld te krijgen wat de juiste insteek voor de hogere prijs is wordt er getest met verschillende tarieven. Je kunt dus ineens de mogelijkheid krijgen om het verbeterde Spotify Hi-Fi abonnement af te sluiten voor bijvoorbeeld 5 euro meer, terwijl een ander de keuze krijgt voor 10 euro. Uiteindelijk krijg je na de keuze de melding dat de dienst nog niet beschikbaar is in jouw regio, maar de guys and galls van Spotify hebben toch mooi gezien of je het voor dat bedrag zou doen.

spotify hifi testing

Hoge kwaliteit audio, is het de moeite waard? Als je het mij vraagt is het alleen de moeite waard om deze Lossless audio optie te nemen als je ook beschikt over een goed afspeelapparaat. Via de Lightning-aansluiting van je iPhone, of de USB-C connector van je Android toestel kun je dit prima regelen. Maar heb je een setje cheapass oordopjes, dan zou ik de optie lekker overslaan. Vooralsnog is het wachten wanneer Spotify Hi-Fi beschikbaar komt.

Foto: The Verge

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Hmm, deze sneaky price testing tactiek kende ik nog niet. Goed om er bewust van te zijn. Als Spotify het doet (waarschijnlijk), doen anderen het ook.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen