tech365
kingston MobieLite Wireless G2

Kingston MobileLite Wireless G2 brengt externe opslag naar mobiele apparaten

Smartphones en tablets worden al tijden voor meer gebruikt dan alleen bellen en vooral het genereren van multimedia bestanden is enorm. Echter zijn veel apparaten nog steeds voorzien van een beperkte hoeveelheid intern geheugen en blijft het lastig om grotere bestanden ook te kunnen delen. Kingston heeft met haar nieuwe veelzijdige MobileLite Wireless G2 hier een prima oplossing. 

In een persbericht liet Kingston ons weten dat de nieuwe Mobile Wireless G2 er aan zit te komen, Dit apparaat maakt het mogelijk om externe opslag draadloos beschikbaar te maken op je smartphone of tablet. Maar hier houdt het niet op, want je kunt de MobileLite Wireless G2 ook gebruiken als draadloze internetrouter en Wi-Fi bridge.

Door de ingebouwde 3,8 volt 4640 mAh accucel is het mogelijk om je mobiele apparaten te laden aan een USB poort. Volgens de specificaties van Kingston zou het apparaat met deze accu tot 13 uur moeten kunnen werken. Dit doet ons qua functionaliteit een beetje denken aan de D-Link DIR-510L, die we onlangs nog uitgebreid aan een test onderwierpen.

kingston MobieLite Wireless G2

Een bijzonder handige mogelijkheid aan de MobiLite Wireless G2 is de ingebouwde kaartlezer waarmee het mogelijk is om USB-drives, SDHC, SDXC en zelf MicroSD-geheugenkaarten uit te lezen. Je kunt de bestanden op de verschillende media niet alleen met je mobiele apparaat benaderen en streamen, maar ook direct delen op de diverse social networks.

De Kingston MobileLite Wireless G2 is met afmetingen van 129 x 79 x 19mm mooi compact en weegt slechts 171 gram. Draadloze verbindingen van en naar het apparaat ondersteunen de netwerkstandaard 802.11g/n en WPS2 beveiliging. In het persbericht is nog geen adviesprijs bekend gemaakt en ook de releasedatum zal nog even op zich laten wachten.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen