Security

Kim Dotcom’s Mega gaat veilige e-maildienst aanbieden

Kim Dotcom’s Mega is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe veilige e-maildienst die gebruik maakt van encryptie. Eerder deze maand sloten Lavabit en Silent Circle hun deuren en verdwenen hiermee twee leveranciers van veilige e-maildiensten.

Dat het bedrijf Mega, van internettycoon Kim Dotcom,  ervaring heeft met het bieden van encryptie is geen geheim, want het bedrijf biedt deze faciliteiten nu al voor haar opslagdienst. Deze ervaring gebruiken de ontwikkelaars voor het realiseren van end-to-end encryptie die gebruikt zal worden door de nieuwe e-mail dienst. De CEO van Mega, Vikram Kumar, verklaarde tegenover ZDnet:

Het grootste technische obstakel is het bieden van e-mailfunctionaliteit die mensen verwachten zoals het zoeken in e-mails, dat eenvoudig is te doen als e-mails op de server in platte tekst zijn opgeslagen.

Kim Dotcom’s Mega gaat veilige e-maildienst aanbiedenVolgens Kumar is Mega bezig met een geheel nieuw concept om de cryptografie toepasbaar te maken voor het grote publiek. Mega zal niets lanceren als het niet strookt met de end-to-end encryptie filosofie van het bedrijf. Het lastige bij dit soort encryptie is dat de opgeslagen data op de server versleuteld is en alle functionaliteit dus aan de client-zijde moeten worden gebouwd. Door dit te realiseren onderscheid Mega zich van Silent Circle die deze techniek zelfs niet toepaste.

Naast de nieuwe ontwikkelingen wordt er ook nog gekeken naar aanvullende manieren om Mega veilig te houden voor haar gebruikers geeft Kumar aan.

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button