World Wide Web

Kim Dotcom spant rechtzaak aan tegen Nieuw-Zeelandse overheid

In 2012 werd Kim Dotcom, eigenaar van toenmalige file-sharing service Megaupload, op zijn landgoed in Nieuw-Zeeland gearresteerd door de lokale politie. Nu ruim een jaar later klaagt Dotcom de Nieuw-Zeelandse overheid aan voor een luttele 3,6 miljoen euro.

De aanklacht van Dotcom richt zich op een schadevergoeding voor de manier waarop hij in zijn landhuis is gearresteerd door de lokale politie en de voorgaande surveillance. Tijdens de inval op zijn landgoed, waarbij de lokale Politie gebruik maakte van twee helikopers en busjes, werd de deur van zijn huis vernield en Kim Dotcom op handhandige wijze op de grond gewerkt. Hierbij werd volgens hem onnodig veel geweld gebruikt wat resulteerde in diverse kneuzingen, ondanks dat er geen verzet was bij de arrestatie.

Naast het de aanklacht voor onnodig geweld, waarbij Dotcom volgens eigen zegen “onnodige stress, paniek en angst” aan over gehouden heeft, stuur hij ook aan op de inbreuk van zijn privacy door de voorgaande surveillance die door de ‘Government Communications Security Bureau (GCSB) is uitgevoerd. Dotcom verklaard tegenover Ars Technica:

Met mijn rechtszaak zal ik de waarheid naar boven brengen zodat de hele wereld kan zien hoe de Verenigde Staten samenspande om inwoners van Nieuw-Zeeland te bespioneren. Het Government Communications Security Bureau maakte gebruik van X-Keyscore, Prism en de Five Eyes spy cloud.

Wanneer de zaak voor gaat komen is nog niet bekend. Tot die tijd vecht Kim Dotcom nog tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten en bouwt vrolijk verder aan zijn huidige onderneming Mega.

kim-dotcom-surveillance-bill.si

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button