World Wide Web

Kim Dotcom: Mega komt met een veiliger alternatief voor Skype

Privacy is en blijft een hot item en ik verwacht ook niet dat dit in het nieuwe jaar heel erg anders zal zijn. Gelukkig blijven er steeds ontwikkelingen de kop op steken die zorgen dat we onze privacy steeds beter kunnen beschermen. Inmiddels weten we dat Skype niet bekend staat als betrouwbaar en gegevens doorspeelt aan de Amerikaanse overheidsinstanties.

Kim Dotcom, oprichter van de cloudopslagdienst Mega, kondigde vandaag aan dat het bedrijf met een veilige videoconferencing en chat dienst komt. De dienst, die MegaChat wordt genoemd, is browser gebaseerde en volledig geëncrypt.

Hoewel het bericht nog niet officieel door Mega is gepubliceerd, is het erg aannemelijk dat Dotcom het bij het rechte eind heeft. Naar verwachting is MegaChat niet het enige nieuwe product dat Mega op de markt zal gaan zetten, want ook een geëncrypte e-mailservice zit nog in de planning. Het jaar 2015 kan dus voor Mega een flinke knaller gaan worden.

Dotcom haalt tijdens de aankondiging van MegaChat nog even goed uit naar Microsoft’s Skype:

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button