World Wide Web

Kim Dotcom lanceert veiligere Skype-concurent MegaChat

Jammer voor de Amerikaanse NSA, maar mooi voor de internetgebruiker die belang hecht aan zijn privacy. Mega heeft gister haar beloofde ‘veilige’ chatservice gelanceerd genaamd MegaChat. De dienst is voor iedereen te gebruiken, of je nu een account hebt of niet. Een van de eerst gebruikers van Mega’s nieuwe dienst waren niemand minder dan klokkenluider Edward Snow en Wikileaks oprichter Julian Assange.

Met de nieuwe chatdienst wil Kim Dotcom een veilger alternatief bieden voor applicaties als Skype. Vooral deze dienst werd veelvuldig beschuldigt van het bieden van een achterdeurtje aan de Amerikaanse NSA voor het afluisteren van gesprekken en videochats. Mega’s chatdienst gaat hier echter anders mee om door het gebruik van end-to-end encryptie. Door dit mechanisme is het voor overheidsdiensten niet zomaar mogelijk om mee te kijken of luisteren met een chat.

Op dit moment is MegaChat nog in een beta fase, maar wel bruikbaar voor wie wil. Voor het gebruik van de audio- en videochatservice heb je alleen maar een browser nodig.

megachat-encrypted-free-video-calling

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button