tech365
Kickstarter

Kickstarter gehackt, gebruikersinformatie buitgemaakt door aanvallers

Kickstarter maakte gister op hun blog bekend, dat zij het slachtoffer zijn geweest van een cyberaanval. Bij deze aanval hebben hackers toegang verkregen tot de bepaalde delen van de Kickstart database en zijn de gebruikersgegevens buitgemaakt. 

Gebruikers van Kickstarter worden aanbevolen om hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. De wachtwoorden werden door Kickstarter versleuteld opgeslagen, maar ook dit biedt geen garantie tegen kwaadwillende. De hackers zijn verder in het bezit gekomen van informatie als: gebruikersnamen, e-mailadressen en telefoonnummers.

Gelukkig werden er in de database van de start-up dienst geen volledige creditcard nummers opgeslagen, maar ging het slechts om een aantal cijfers. Hierdoor zijn de betalingsmiddelen van de gebruikers niet in verkeerde handen gevallen.

De inbraak werd gemeld door de een afdeling van de politie afgelopen woensdag. Direct na de melding van de inbraak is het lek door Kickstarter verholpen en hebben ze de afgelopen dagen onderzoek gepleegd naar wat er is ‘gesloten’ aan informatie.

Op de blog van Kickstarter zijn een aantal antwoorden op veelgestelde vragen gegeven:

  • Passwords were protected in one of two ways. Old passwords were salted and hashed with the SHA-1 protocol. Newer passwords were hashed with bcrypt
  • The company says it took 4 days to alert customers because they had to wait until they’d “thoroughly investigated the situation.”
  • Two accounts showed (unspecified) unauthorized activity; both of those accounts have been re-secured.
  • If you use Facebook to login to Kickstarter, the company says your FB account hasn’t been compromised. They’ve reset all Facebook tokens, which severs any ties Kickstarter has to your Facebook account until you manually give it permission

Kickstarter

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen