tech365
CanvasCompany tech365nl 100

Jouw foto groot aan de muur, dat doe je toch gewoon zelf?

Wie een beetje van de Do It Yourself is heeft vast wel eens een foto laten afdrukken op canvas. Maar stel dat je net wat anders wilt. Misschien een groot doek voor in de woonkamer, of iets moois tegen die saaie lange muur. Wat dacht je dan van panorama foto op canvas? Ik was al lang opzoek naar iets voor in de woonkamer en twijfel een beetje om zelf een foto op groot formaat af te laten drukken. Hier kwam Canvas Company to the rescue en inmiddels hangt er een waanzinnig gave foto aan de muur van 2 meter breed!

Grote formaten zijn prima zelf te bestellen

Het bestellen van een foto op canvas kun je prima zelf. Ook extreme maten zoals bij een panorama doek is goed te doen en door middel van handige online software word je grotendeels door het proces heen geloodst. Het is wel belangrijk om vooraf goed stil te staan bij de foto die je wilt laten afdrukken. Er zijn namelijk wat punten waar je rekening mee moet houden. Dit zit hem vooral in de kwaliteit van de bron. Om je een idee te geven hoe ik dit gedaan heb, waar je rekening mee moet houden, en wat het eindresultaat is van mijn panorama van Canvas Company, vertel ik je alles over mijn stappen in dit blog.

Ik kreeg van Canvas Company het aanbod om haar afdrukservice te proberen. Het doek was dus grotendeels gratis. Wie tech365 kent weet dat ik gek ben op het testen van producten en diensten, maar mijn mening niet te koop is. Voor dit foto op canvasproject is dit niet anders. Gelukkig kan ik je verklappen dat Canvas Company een schitterend resultaat heeft geleverd, en voor wie hieraan twijfelt heb ik een aantal foto’s van het eindresultaat voor je in deze review staan. Hoe kun je tenslotte beter je eigen mening vorming dan door middel van een aantal voorbeelden.

Kwaliteit van de bronfoto is erg belangrijk

Stel je hebt een mooie foto van je vakantie. Je wilt deze foto laten afdrukken op canvas en boven je bank hangen in de woonkamer. En dat geval wil je perfecte kwaliteit en dit is niet alleen iets dat in handen is van de partij die het afdrukt. In dit geval Canvas Company. Als de bronafbeelding slecht is van kwaliteit, bijvoorbeeld niet scherp of van te lage kwaliteit, dan wordt het eindresultaat geen succes. Simpel gezegd: Shit in, shit out. Controleer de afbeelding dus voorafgaand aan het bestellen van je print.

Hoe zit dat eigenlijk met kwaliteit van een foto? En wanneer is het goed genoeg? Resolutie is belangrijk. Het geeft immers het aantal beeldpunten van een afbeelding weer. Een afbeelding met een formaat van 1000 x 100 pixels heeft dus 1000 puntjes op iedere lijn en dan 1000 van deze lijnen onder elkaar. Je kunt veilig zeggen dat een afbeelding die optimaal is om af te drukken voorzien is van 300 punten per inch, ook wel DPI genoemd. Hier in Nederland zijn wij niet zo van de inches en rekenen in dit geval met 118 punten per centimeter. Met dit gegeven kun je eenvoudig vaststellen of de kwaliteit van je afbeelding goed genoeg is. Hierbij komt wel even een wiskunde kijken:

canvascompany_resolutie

Je hebt een afbeelding van 2000 x 3000 pixels en wilt een mooie afdruk van 10x15cm hebben. 2000(pixels)/10(cm) = 200 pixels/centimeter. Je zit dus boven de optimale 118 pixels per centimeter en de afdruk is dus perfect om op 10×15 af te drukken. Soms ontkom je er niet aan om onder deze aanbevolen waarde te zitten en dan is het afwegen of het verlies in kwaliteit (kan soms marginaal zijn), een probleem is. Als je zelf een foto hebt gemaakt en die vervolgens op 200cm breed wilt afdrukken dan kom je hier vaak niet aan.

Niet optimaal betekend niet per se slecht

Met mijn panorama kom ik niet aan deze kwaliteit, maar dat vind ik niet heel erg. Ik weet dat de afbeelding goed genoeg is voor een mooi resultaat en hij is straks zwart/wit. Hierbij vind ik het vaak mooi om een lichte korrel te hebben (ruis).

Nu is het tijd om de canvas print te bestellen. De standaard maten gaat over het algemeen altijd prima, maar als je een wat extremer formaat zoekt dan kan het nog weleens spannend worden. Kun je het formaat überhaupt kiezen? Heb je nog controle over het zichtbare deel van de foto? Allemaal vragen die in mijn hoofd zitten voordat ik aan de slag ga.

Het bestelproces, kind kan de was doen

Als eerste selecteer ik mijn foto op de website van Canvas Company en wordt hij geüpload naar de webpagina. Je kunt hierbij kiezen uit de formaten: png, jpeg, jpg, tif, tiff en pdf. Na het uploaden kies je voor Begin met bestellen.

canvascompany_bestellen_01

Je krijgt je foto op een standaard formaat te zien. Hierbij worden ook de prijzen getoond. Ik mijn screenshots heb ik de prijzen weggehaald. Dit heeft niets met de samenwerking met Canvas Company te maken, maar puur om te voorkomen dat je misschien over een tijdje prijzen ziet die helemaal niet meer aansluiten bij het assortiment. Of misschien een tegenvaller hebt omdat er net een actie was. Niets geheims dus. Je kunt aan de rechterzijde andere formaten kiezen, of gaan voor een aangepast format. In mijn geval kies ik voor het laatste.

canvascompany_bestellen_02

Ik kies een formaat van 200 x 70cm. Ja, dat is een flinke lap doek! Ik zoek ook specifiek dit formaat (zo rond de 200cm lang en 60/70 hoog) omdat hij tegen een lange muur boven een 3-zits bankdeel komt. Gelukkig kan ik de foto in de webeditor nog wat schuiven waardoor ik een stuk van de lucht bovenaan de foto kan opofferen voor meer gebouwen aan de onderkant.

canvascompany_bestellen_03

Eenmaal alles naar wens ga ik naar de volgende stap. Hierbij kies ik voor het meeleveren van het ophangsysteem bestaande uit een tweetal haakjes, pluggen en schroeven. Die laatste twee heb ik eigenlijk niet nodig maar komen in het set. De haakjes daarentegen zijn erg handig. Een handige optie die je ook kunt mee bestellen is een controle door een van de experts van Canvas Company. Springen we even terug naar boven en de bijbehorende DPI’s en pixels, dan helpt het jou misschien wel om even een second opinion te pakken bij je foto. Hierbij krijg je advies over je gewenste afdruk. Altijd handig bij twijfel. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het omzetten van je foto naar zwart-wit of sepia tegen een meerprijs.

canvascompany_bestellen_04

Heb je het juiste formaat gekozen, de benodigde extra’s toegevoegd en ben je klaar om je bestelling door te voeren? Voeg het geheel toe aan je winkelmandje, reken online af en wacht tot de postbode voor je deur staat. In mijn geval komen er nog wat extra kosten bij voor het afleveren. Door het enorme formaat van 200x70cm wordt het met een eigen koerier thuisgebracht. Voor mij geen probleem om extra voor te betalen, want als ik zie hoe de pakketbezorger met je pakketten omgaan dan word ik af en toe wel een beetje verdrietig.

canvascompany_bestellen_05

Ik krijg keurig een mailtje dat de koerier aan mijn deur komt over twee dagen voor het afleveren van het doek.

Het eindresultaat aan de muur

En hoe het resultaat is geworden? Tja, kijk zelf maar. Ziet er schitterend uit toch? De montage is een eitje en het enige dat je hoeft te doen is de kleine klemmetjes aan de achterkant te monteren. Vervolgens heb ik een lange waterpas genomen en de gaten afgetekend op de muur. Even boren, plug erin, schroef erin draaien en hangen maar!

CanvasCompany tech365nl 001

Deze review is geschreven in samenwerking met Canvas Company

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen