tech365
bitcoin

Japanse overheid zegt: Bitcoin is geen valuta

Wederom kiest een land ervoor om Bitcoin niet als valuta te erkennen. Dit maal is de beurt aan Japan. Volgens de controleurs in het land is Bitcoin simpelweg geen valuta en is daarnaast ook niet veilig en betrouwbaar.

Met het lopende faillissement van Mt Gox in Japan, wordt het voor steeds meer Bitcoin gebruikers een gevaarlijke investering. De grote valuta exchange verloor namelijk de afgelopen tijd $500 miljoen in Bitcoins na diverse cyberaanvallen. Reden temeer voor de Japanners om de zaak dieper te onderzoeken en om de valuta niet te erkennen in het land. Nationale banken zijn verboden om te handelen in Bitcoin en over alle transacties moet belasting betaald worden.

Eerder liet ook de Russische overheid weten Bitcoin niet te erkennen als wettelijke valuta. De reden voor de Russen was het gebruik van de valuta bij criminele activiteiten, de kwetsbaarheid en vooral ook de enorme schommeling in waarde.

bitcoin

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen