Algemeen

Is werken in de techniek iets voor jou?

Technologie is tegenwoordig overal om ons heen. Wist je dat de technische branche zelfs wordt gezien als één van de grootste branches om in te werken? De wereld van techniek staat namelijk nooit stil. Het voordeel hiervan is dat organisaties altijd op zoek zijn naar technische specialisten. Benieuwd of werken in de techniek iets voor jou is? In deze blog vertellen we je er alles over.

Toekomstperspectief van werken in de techniek

De technische branche staat bekend als een dynamische én innovatieve sector. Met de komst van nieuwe technologieën wordt het toekomstperspectief alleen maar beter. De werkgelegenheid in de technische branche is de afgelopen jaren flink gestegen en blijft alleen maar groeien. Ben jij dus afgestudeerd én op zoek naar een baan in de technische branche? Goed nieuws! Er staan genoeg technische vacatures open.

Welke banen zijn er?

Je bent afgestudeerd en je gaat op zoek naar een technische uitdaging, maar waar begin je? Binnen de technische branche zijn er tal mogelijkheden, waardoor je bij veel verschillende bedrijven terecht kan. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben in welke sector je graag wilt werken. Wil je bijvoorbeeld aan de slag binnen de industriële automatisering, machinebouw of de industrie? Er zijn verschillende banen in de technische branche. Denk bijvoorbeeld aan software engineers, mechanical engineers, machinebouwers, monteur technische dienst, procesoperator of machineoperator. Welke technische baan bij jou past, hangt af van jouw opleidingsniveau én ambities.

Goed salaris in de techniek

Het salaris in de technische branche is vaak aantrekkelijk. Dit komt door de hoge vraag naar technische professionals en het tekort aan gekwalificeerde kandidaten. Werkgevers zijn daarom vaak bereid om tegen elkaar op te bieden, zodat zij het beste talent aantrekken. Dit kan dus resulteren in hoge salarissen en voordelen voor jou als techneut.

Het salarisniveau binnen de techniek varieert sterk. Dit hangt namelijk af van allerlei factoren, zoals je functie, de industrie waar je werkzaam bent, je ervaring en de locatie. Ga je aan de slag als operator? Dan kan je een salaris tussen de € 2200,- en € 3800,- bruto per maand verwachten. Een operator werkt vaak in ploegen, waardoor je boven op je salaris nog toeslagen ontvangt. Deze toeslagen kunnen oplopen tot honderden euro’s per maand.

Een monteur verdient gemiddeld € 3.395,- bruto per maand. Dit kan variëren tussen € 2.000,- en € 4.990,- euro. Ga je aan de slag als engineer? Dan start jouw salaris vanaf € 2.500,- bruto per maand. Bij senioren loopt dit wel op tot € 5.500,-. Gemiddeld verdienen engineers rond de € 4.000,-.

Synsel Techniek vindt voor jou de beste baan in de techniek. Binnen een netwerk van meer dan 2.500 innovatieve werkgevers is er gegarandeerd een baan die bij jou past. Bekijk de vacatures en level up your job!

Dit bericht is een betaalde plaatsing voor Synsel Techniek

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button