tech365
Magnic Microlights

Is dit de toekomst van fietsverlichting?

Sinds jaar en dag kennen we fietsverlichting op batterijen, of met een dynamo op je wiel. Het werkt prima, maar beide methodes brengen ook nadelen met zich mee. Wat dacht je van lege batterijen net wanneer het donker is, of die extra kracht die je moet leveren om je dynamo aan te drijven. Dat moet toch slimmer kunnen?

Een nieuwe Kickstarter campagne lijkt het antwoord te hebben op het vraagstuk, namelijk slimme remlichten. En dan eigenlijk in de letterlijke zin van het woord. Deze handige lampen worden gevoed met elektriciteit dat opgewekt wordt vanuit de remblokken. Je hoeft er ook niets voor aan te passen aan je fiets, behalve het plaatsen van de speciale remblokken met achterlichten erin. Geen gerommel met draden of andere apparaten op je fiets.

Het geheel werkt op basis van zogenaamde ‘eddy currents‘. Zonder het heel ingewikkeld te maken, dit is een techniek waarbij elektrische spanning wordt opgewekt door middel van geleiders die zich in een veranderend magnetisch veld bevinden. Als je het de voor de eerste keer ziet denk je misschien dat het een concepttekening is, maar het werkt dus echt. Uitvinder Dirk Strothmann is gefascineerd door de technologie en ziet er in de toekomst veel handige toepassingen. Strothmann heeft ook nog extra functies zoals een richtingaanwijzer en remlicht toegevoegd aan een ‘smart’-versie van de lampen. De bestuurder van de fiets kan dan het remlicht laten branden door twee keer je rem in te knijpen.

Wil je een setje van deze handige fietslampen in je bezit krijgen, dan kun je hem bestellen op Kickstarter. De prijs voor een set met het nieuwe slimme achter- en voorlicht is €99. De eerste levering wordt in november 2018 verwacht.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen