Wonen en werken

Is dit hoe virtuele assistent Cortana er over een paar jaar uitziet in huis?

Een virtuele assistent in je huis is met de komst van Google Home en Amazon’s Alexa steeds makkelijker te realiseren. De devices zijn compact, passen mooi in je interieur en reageren op spraakcommando’s. Beide varianten heb ik zelf nog niet gebruikt en ik ben dan nog steeds benieuwd of het in de praktijk echt goed werkt. Als je een beetje handig bent dan kun je zelf ook je eigen virtuele assistent maken. Het is wel iets meer werk, maar dan heb je wel iets unieks.

Jarem Archer, bekend op YouTube onder de naam untitled network ging zelf aan de slag. Op basis van Microsoft’s virtuele assistent Cortana ontwikkeld hij een piramide waarin je een visuele weergave van Cortana kunt zien, in de vorm van een hologram. Juist! Dit is waar je aan denkt bij een virtuele assistent. Archer gebruikte de Windows 10 variant van Cortana en maakte een model van haar in Unity 3D. Als laatste gebruikte hij een tweetal Kinect camera’s en zijn vrouw om de bewegingen te koppelen aan het 3D model. Een omnidirectionele microfoon en een luidspreker aan de onderkant maken deze virtuele assistent helemaal af.

Of je het nu wel of niet mooi vindt is natuurlijk erg persoonlijk. Kijkend naar de techniek en de manier waarop Archer deze Cortana van de toekomst heeft gebouwd is het op zijn minst waanzinnig te noemen.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button