Beeld en geluid

Is de Wetek Play een echte alleskunner op media gebied?

De markt voor mediastreamers is aardig groot, misschien zelfs een beetje verzadigd. Er zijn een handje vol merken die al sinds het begin actief zijn en er komen soms ineens weer nieuwe op de proppen. Wetek is een merk dat nog niet zolang een speler is in deze markt, maar wel een interessant product biedt. Een product dat naar eigen zeggen een echte alleskunner is. 

wetek_play_tech365_001

Wetek noemt haar media-oplossing de Wetek Play. Het compacte kastje is voorzien van Android als besturingssysteem gecombineerd met een aantal welbekende apps uit de Google Play Store, evenals een aantal eigen ontwikkelde apps. Een bekende applicatie die je ook tegenkomt op de Play is Kodi, een inmiddels niet meer weg te denken stukje software voor het afspelen van video’s, muziek en foto’s. Een handige combinatie van verschillende apps waar je als gebruiker uit kunt kiezen.

Wetek Airmouse

Onder de kap is er gekozen voor een dual core AMLogic AML8726 MX processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 1 GB DDR3 geheugen om het geheel aan te sturen. Voor de opslag van de verschillende apps en instellingen is de Wetek Play voorzien van 4 GB flashgeheugen. Op het gebied van connectiviteit ondersteunt hij Bluetooth 4.0, WiFi (802.11 b/g/n) en een 10/100 Mbit Ethernet aansluiting.

wetek_play_tech365_002

De video-uitgang van de Wetek Play is enkel via de aanwezige HDMI-poort. Anno nu is dit eigenlijk gewoon voldoende, want wie maakt er nog gebruik van scart of s-video? Op het gebied van audio kun je kiezen uit uitvoer via de HDMI-aansluiting, of middels de beschikbare SPDIF-poort aan de achterzijde. Dit laatste is vooral handig wanneer je de audio bijvoorbeeld via je home-cinema set wilt laten lopen, maar de video-uitvoer direct naar de tv. Optioneel kun je ook een tweetal verschillende tv-tuners die toevoegen in de behuizing. Dit werkt op basis van plug & play. Je kunt kiezen uit een DVB-T/C tuner of een DVB-S2 (satelliet) variant.

wetek_play_tech365_008

Aan de achterzijde van het apparaat kun je eventuele externe opslag aansluiten. Er zijn twee USB-poorten beschikbaar en zelfs een derde aan de zijkant van het apparaat. Daarnaast vind je hier nog een RS232-poort voor debugging (geen idee wat je hier zelf mee moet) en de aansluiting voor de stroomadapter. Aan de zijkant is ook nog een microSD-slot geplaatst. Handig voor wanneer je extra apps of software wilt installeren op het apparaat.

wetek_play_tech365_004

Wat zit er in de doos?

  • Wetek.Play box.
  • Voedingsadapter met wisselbaar
  • Membership card met activatiecode.
  • Gyroscopische afstandsbediening (AirMouse).
  • HDMI-Kabel.
  • Seriële debug-kabel.

Wat vinden we van de Wetek Play?

Wanneer je voor het eerst de Play aansluit en opstart, dan wordt je getrakteerd op een eenvoudige en duidelijke installatie. Door middel van een aantal stappen kun je de Play gebruiksklaar maken en zelfs even updaten. Het gehele proces is eigenlijk een koud kunstje, en dit is goed nieuws voor de wat mensen die wat minder technisch zijn. Na de installatie start de Android interface van het apparaat en kun je eigenlijk al aan de slag. Dit laatste duurt overigens wel iets van een ruime minuut.

De afstandsbediening die er je standaard bijgeleverd krijgt is in het begin wel even wennen. Door op de knop aan de achterzijde te drukken schakel je hem in en kun je vervolgens in het luchtledige je muis besturen. Best handig, alleen moet je wel een vast hand hebben en oppassen voor verzuurde armen. Je kunt optioneel ook nog een normale afstandsbediening aanschaffen en die is soms net wat handiger in gebruik.

wetek_play_tech365_005

De interface heeft Wetek erg simpel gehouden. Wanneer het apparaat is opgestart, kun je door middel van een aantal grote iconen kiezen voor de meest gebruikte functies. Dit zijn bijvoorbeeld: TV kijken (wanneer je de extra antenne unit gebruikt), de mediaspeler Kodi en toegang tot het web en je bestanden. Een groot voordeel aan het gebruik van Android is dat je ook gebruik kunt maken van de Play Store. Hiervoor is het wel vereist dat je een Google account koppelt. Je kunt vervolgens eenvoudig extra apps installeren. Let wel goed op de beschikbare opslagruimte op het apparaat want die is redelijk beperkt.

WeTek_Play_Home_Screen_Original

Het afspelen van Blu-ray content met DTS audio ging eigenlijk zonder slag of stoot vanuit Kodi. Het apparaat is dus in staat om dat te doen wat je wilt. Ook andere formaten audio en video leverde geen probleem op. Kodi is standaard in staat om erg veel formaten video en audio af te spelen, dus dit is een slimme keus van Wetek.

Wetek Kodi

Het kijken van tv, in mijn geval via Ziggo’s Horizon box, ging eigenlijk zonder problemen. Ik gebruikte hiervoor de DVB-C module, die aan de achterzijde in de Wetek Play wordt gestoken. Zowel de normale als de HD-kanalen werkte prima, met uitzondering van de kanalen in mijn extra pakketten. Dit soort kanalen worden als betaalde kanalen gezien en hiervoor is een gedecoreerd signaal vereist, iets wat met de Horizon box niet mogelijk is. Erg jammer, maar niet iets dat bij Wetek ligt.

wetek_play_tech365_003

Zou ik mijn huidige AC Ryan Mediaspeler vervangen voor een Wetek Play? Yes sir! Sterker nog, de Wetek Play heeft de plek van de AC Ryan inmiddels al ingenomen. Met de flexibiliteit van het Android platform, de uitgebreide mogelijkheden en de prestaties van de Wetek Play kun je hier simpelweg geen spijt van hebben. De tv-tuner zou ik niet snel meer nemen, maar dit is puur door de beperkte mogelijkheden in combinatie met Ziggo alles-in-één.

Prijs en beschikbaarheid

Hier komt één van de geweldige eigenschappen van de Wetek Play, namelijk de prijs. Dit handige kastje met Android heb je namelijk al voor €108. Wil je ook tv kijken op het apparaat via de kabel of satelliet, dan kun je de uitvoering nemen met DVB-T/C of DVB-S voor €129. Je kunt de verschillenden uitvoeringen direct bestellen in de webshop van Wetek.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button