Gaming

Iran verbied officieel het spelen van Pokemon Go

Sommige spelen het liefst de hele dag. Andere geven er geen bal om. We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat Pokémon Go wereldwijd door miljoenen mensen wordt gespeeld. Een heuse hype dus. Toch kun je het spelen van de populaire game in Iran mooi op je buik schrijven. Het land is het eerste ter wereld dat een officieel verbod instelt op het vangen van deze virtuele beestjes. Maar waarom eigenlijk?

Ik vind er werkelijk waar geen bal aan. Gelukkig hoeft dat ook niet en mag iedereen spelen wat hij of zij wil. Toch is dit niet overal ter wereld het geval, want als je in Iran woont is het inmiddels ‘Pokémon no-go’ geworden. De overheid heeft het spel verboden wegens niet gespecificeerde veiligheidsoverwegingen. Iran is geen vreemde als het gaat om censuur van online diensten. Op social media is Pokémon Go een veelbesproken onderwerp en de Iraanse overheid wilde eerst zien in hoeverre de makers van de game gehoor zouden geven aan enkele verzoeken. Kennelijk is het antwoord ze een beetje tegengevallen en is er gekozen om de game in zijn geheel te verbieden.

Iran is niet het enige land ter wereld dat haar vraagtekens zet bij de veiligheid van de game. Zo is het in New York voor zedendelinquenten niet toegestaan om de game te spelen en zo plekken waar veel kinderen samenkomen te bezoeken en haken ook misdadigers slim in op de mogelijkheden van de game. Is Iran de eerste en de enige ter wereld die Pokémon Go op de zwarte lijst zet, of volgen er snel nog meer?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button