tech365
iPhone 5S

iPhone 5S specificaties en foto’s uitgelekt

De geruchten deden al even de ronde, de nieuwe Apple Iphone 5S zit eraan te komen. Sinds vandaag zijn de specificaties en foto’s van Apple’s nieuwe toestel uitgelekt.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone 5S net als de iPad 5 in september dit jaar zal verschijnen. Of er nog meer nieuwe producten van Apple dit najaar verschijnen is nog niet bekend. De geruchten over een nieuwe plastic budget versie van de iPhone waren al volop te lezen, maar tot dusver toe blijft het hierbij. Op de website van Extremetech waren de uitlekte specificaties van de iPhone 5S te vinden, evenals een aantal foto’s van het nieuwe model.

Apple iPhone 5S behuizingen 2

De iPhone 5S is op het eerste gezicht niet veel veranderd en lijkt sterk op zijn voorganger. Toch zijn er een tweetal elementen die veranderd zijn op het nieuwe toestel.De “Home” button is voorzien van een biometrische sensor waardoor het toestel in staat is om vingerafdrukken te lezen.  Met deze nieuwe mogelijkheid wordt het onder ander mogelijk om de toegang tot je smartphone te bepalen op basis van een vingerafdruk. De tweede aanpassing is het nieuwe IGZO Retina beeldscherm wat zorg moet dragen voor een lager stroomverbruik van het toestel. Dit was na de lancering van de iPhone 5 toch wel een van de meest gehoorde klachten, het stroomverbruik.

Onder de spreekwoordelijke motorkap is ook aardig wat veranderd van het nieuwe toestel. Zo is de iPhone 5S wederom voorzien van de A6 processor (net als in de iPhone  5) echter zou deze voorzien zijn van een hogere kloksnelheid. Voor grafische toepassingen heeft Apple gekozen voor de quad-core PowerVR SGX544MP4 chip. Het RAM geheugen is ook verhoogd en we vinden dan nu ook 2GB ipv 1GB in het toestel. De camera heeft een upgrade gehad waarmee deze van 8MP naar 12MP gaat en wordt dit het eerste toestel van Apple met NFC. Tot nu toe heeft Apple weinig aandacht gehad voor NFC, maar met de komst van de iPhone 5S is het straks mogelijk om toegang, betalingen of handelingen te verrichten op basis van NFC. Op onderstaande foto is goed de NFC antenne in het toestel te zien.

Apple iPhone 5S behuizingen

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen