Apps en software

Internet Explorer 11 Developer Edition gelanceerd voor Windows 7

Microsoft heeft onlangs de beloofde Developer Preview versie van Internet Explorer 11 voor Windows 7 vrijgegeven. In de nieuwe versie beloofd Microsoft betere prestaties en kortere laadtijden.

Ruim een maand geleden lanceerde Microsoft de Developer Preview van hun bekende browser al voor Windows 8.1. Met de komst van de versie voor Windows 7 zijn er wat zaken aangepast, zoals een verminderde “Metro Interface”.  Veel van de nieuwe features die ook aanwezig zijn in de versie voor Windows 8.1 . Globaal genomen geeft Microsoft aan dat de prestatie en laadtijden voor website aanzienlijk verbeterd zijn. Maar wat is er nu precies nieuw in deze versie? Een aantal van de belangrijkste nieuwe eigenschappen van Internet Explorer 11 zijn hieronder samengevat. Voor de hele lijst verwijzen we je graag door naar de Preview Guide van Microsoft.

  • Vernieuwde Javascript Engine “Chakra”.
  • Ondersteuning voor Advanced HTML 5 video componenten.
  • Ondersteuning voor WebGL
  • Verbeterde ontwikkel tools en monitoring voor websites (F12)
  • Ondersteuning voor schermen met hoge DPI.

Met de nieuwe features geeft Mirosoft aan dat Internet Explorer 11  significant sneller is dan de concurrentie, zoals Firefiox, Opera en zelfs Google’s Chrome. Nu zijn we van Microsoft gewend dat alles “sneller, beter en efficiënter” is bij elke release maar of dit het echt het geval is bij de nieuwe versie van de browser zullen de onafhankelijke tests uit moeten wijzen.

Veel van de veranderingen zullen de toepassing van video binnen de browser sterk verbeteren. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe Developer Edition van Internet Explore 11 dan kun je het installatie media downloaden op de MSDN website. De Internet Explorer 11 Developer Preview versie voor Windows 7 en Windows Server 2008R2  kun je hier downloaden. Maak je veel gebruik van web applicaties dan is het zeker aan te raden om Internet Explorer 11 eens te installeren om te zien of je applicaties nog naar behoren werken. Met de komst van nieuwe versies van Internet Explorer willen er nog wel eens onverwachte uitdaging naar boven komen.

 

Internet Explorer 11 Developer Edition gelanceerd

F12 Developer Tools UI in werking

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button