Films & TV

Interactieve tv kijken op je smartphone of tablet, doe jij het al?

Interactieve tv heb je vandaag de dag in allerlei verschillen soorten en maten. Toch denken nog veel mensen met de term ‘Interactieve tv’ aan iets dat gebeurt op die grote tv in je woonkamer. Zo kijken we immers al jaren tv toch? Interactieve tv gaat verder dan alleen je normale tv. Wat dacht je van tv kijken op je smartphone, tablet of laptop?

Alweer een dramafilm?

Persoonlijk ben ik gek op deze mogelijkheid van interactieve tv. Soms heb je van die dagen dat je vriend of vriendin iets wil kijken waar je zelf helemaal geen zin in hebt. Misschien is er dagenlang voetbal op tv, of is het de week van de dramafilm. En je zal altijd zien dat dan precies die film of nieuwe serie op tv komt die je graag wilt zien. Als je geen interactieve tv hebt, dan zit er niets anders op dan meekijken, of iets anders gaan doen. Of een tweede tv in je woonkamer zetten. Maar hoe handig zou het zijn als je gewoon lekker je eigen programma’s zou kunnen kijken?

Via een handige app, of je browser

Veel leveranciers van interactieve tv, waaronder KPN, maken het mogelijk om via een app of je browser tv te kijken. Hiermee tover je je smartphone, tablet of laptop om tot televisie. Ik gebruik dit veel op mijn iPad. Je installeert de speciale app, meld je aan met je gegevens en meer hoef je simpelweg niet te doen. Vanaf dat moment heb je toegang tot bijna alle zenders die je normaal ook op je grote tv hebt. Wil je liever tv kijken op je laptop? Dan kun je meestal via een aparte website direct toegang krijgen tot de verschillende zenders.

In veel gevallen kun je ook buitenshuis tv kijken. Handig voor wanneer je in het weekend naar de camping gaat, of je zit te wachten op de tribune van de lokale sportvereniging. Je hebt hier natuurlijk wel een internetbundel voor je smartphone of tablet nodig. Of, als je een aardige buurman hebt, zijn Wi-Fi wachtwoord.

Niet alleen maar basiszenders

Met interactieve tv kun je niet alleen zelf kiezen wat je kijkt, je hebt ook direct toegang tot veel extra diensten. On demand films, Vooruitkijken, dagen terugkijken en live pauzeren. Als je dit nog nooit geprobeerd hebt dan moet je dit zeker eens doen. Het ouderwetse tv kijken is voorbij. Je wilt tenslotte zelf bepalen wat je kijkt, wanneer je het kijkt en waarop je het kijkt. De enige beperking die er vaak is, is dat je het niet kunt kijken in het buitenland.

Wil je zelf aan de slag met tv kijken op je smartphone, tablet of laptop? Het enige dat je nodig hebt is een abonnement met Interactieve tv en een geschikt apparaat om de apps op te installeren. Over het algemeen worden de meeste apparaten ondersteund, zolang niet ze niet ouder zijn dan een aantal jaar. Het is dus verstandig om vooraf even te kijken of jouw apparaat op de lijst staat. Ga je het ook in huis gebruiken? Check dan ook gelijk even of je internetverbinding en Wi-Fi op orde zijn. In onze eerdere blogpost over glasvezelinternet kun je eenvoudig zien wat voor verbinding je het beste kunt nemen.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button