World Wide Web

Interactieve tv, dit is waarom je eigenlijk niet zonder kunt

Het ouderwetse tv kijken heeft anno nu weinig meer te bieden. Interactieve tv daarentegen wordt steeds populairder. In dit blog vertel ik je meer over de mogelijkheden van interactieve tv. Wat is het eigenlijk? En wat kun je ermee? Mee dan je in eerste instantie zou denken.

Waarom interactieve tv?

Interactieve tv wordt aangeboden door verschillende partijen en allemaal geven zij hier een eigen twist aan. De mogelijkheden verschillen soms een beetje, maar over het algemeen komt het aardig overeen. Met interactieve tv ben jij als kijker volledig in control. Dit is het grote verschil ten opzichte van het ouderwetse tv kijken. Hier kun je kijken wat er op dat moment wordt uitgezonden en als je het niet leuk vindt, dan zap je door. Met interactieve tv heb je deze beperking niet meer. Voor mij is dit een van de grootste voordelen. Je kunt kiezen wat je wilt kijken en op welk moment je dat wilt doen.

Ik ben geen voetballiefhebber. Wanneer er een belangrijke competitie bezig is, dan worden er op diverse zenders voetbalwedstrijden uitgezonden. Niet mijn ding, maar het aanbod aan programma’s is die avond dan wel flink minder. Met interactieve tv kan ik op dat moment kiezen om een film of serie te gaan kijken via de zogenaamde on demand functie. Zie het als een grote verzameling van films en series die je kunt starten op het moment dat jij er zin in hebt. Je kiest wat je wilt kijken en het wordt direct naar je ontvanger gestreamd. Heeft je vriend of vriendin de tv in gebruik? Geen probleem! Door middel van Online TV kun je ook naar je favoriete series en films kijken op je smartphone of tablet.

Eenvoudig die spannende film pauzeren

Naast de keuze uit on demand films en series is er nog iets dat enorm handig is bij het gebruik van interactieve tv. Je kunt namelijk tijdens het kijken van een goede film op pauze drukken op je afstandsbediening en zo het afspelen pauzeren. Dit is vooral handig als net je telefoon of de deurbel gaat, terwijl je eigenlijk niets wilt missen van wat er op de buis is. Stel dat je visite net komt voordat die spannende film begint, dan heb je dikke pech. Toch? Niet helemaal. Met interactieve tv is het ook mogelijk om 7 dagen terug te kijken. Je kunt dus morgen de film van gisteren starten en alsnog lekker op de bank ploffen. Bij enkele zenders is het zelfs mogelijk om vooruit te kijken. Zo kijk je alvast de nieuwe aflevering van die spannende serie, terwijl hij nog niet een uitgezonden is.

Één afstandsbediening voor alles

Bij de meeste aanbieders van interactieve tv krijg je een speciale afstandsbediening meegeleverd. Dit is vooral handig omdat er vaak extra knoppen aanwezig zijn om allerlei functies eenvoudig te kunnen bedienen. Een pauze knop, om Live Pauzeren te gebruiken, of de bediening van het menu voor je opnamen. In sommige gevallen krijg je zelfs een aparte Netflix-knop op je afstandsbediening. Deze knop maakt het zelfs mijn 4-jarige dochter makkelijk, om Netflix te starten en Disney’s Frozen te kijken (voor de zoveelste keer!).

Draadloos overal tv kijken

Het verschilt per aanbieder hoe je gebruik kunt maken van interactieve tv. Bij KPN krijg je een speciale box die je aansluit op je tv.   Om het je nog makkelijker te maken om het in huis aan te sluiten, kun je het optionele draadloze verbindingsset bestellen. Je hoeft vervolgens geen extra kabels te trekken en kunt overal tv-kijken. Dit gaat eenvoudig via het stopcontact en scheelt je veel gerommel om het werkend te krijgen.

Interactieve tv geeft jou als kijker de controle terug. Iedereen heeft het druk, niet altijd heb je tijd voor die spannende serie of film en soms wil je gewoon wat anders kijken terwijl de tv “bezet” is. Doe jezelf een plezier en probeer het eens uit. Je zult al snel merken dat je eigenlijk niet meer zonder kunt.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via [email protected]

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button