Films & TV

Interactieve TV, dit is wat je er allemaal mee kunt

Interactieve TV, het klinkt voor sommige als ‘ingewikkeld’ in de oren, maar niets is minder waar. Het is uitermate geschikt voor mensen die meer controle willen hebben over wat ze zien. En vooral wanneer ze het zien. Maar wat kun je er nou eigenlijk allemaal mee en is het ingewikkeld om te gebruiken? In deze blog kun je alles lezen over hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Zelf bepalen wanneer je iets kijkt

Waar je vroeger afhankelijk was wat er op dat moment uitgezonden werd is dit met interactieve tv verleden tijd. Afhankelijk van je aanbieder van televisie heb je toegang tot diverse programma’s en films. Komt net die toffe film op tv waar je je al heel de week op verheugt en moet je ineens overwerken? Hier komt de kracht van interactieve tv naar voren. Je kunt namelijk gewoon zelf bepalen wanneer je die film wilt zien. Je hoeft hem niet eens op te nemen. Heb je iets gemist dat je graag had gezien? Veel aanbieders geven je de mogelijkheid om gemiste programma’s tot een aantal dagen terug te kijken.

Als je een film of serie gaat kijken wordt het eigenlijk rechtstreeks naar jouw aansluiting gestreamd. Dit gaat geheel automatisch en het enige dat je vaak nodig hebt is een speciale mediabox of CI+ kaart. Dit apparaat krijg je dan van je tv-aanbieder en bij de meeste alles-in-een pakketten worden ze vaak standaard meegeleverd. Het wordt ook wel On Demand genoemd. Je kijkt wat je wilt zien op het moment dat jij dat wilt.

Eenvoudig pauzeren tijdens je film

Stel dat je toch op tijd bent na een avondje overwerken en je zit klaar voor je favoriete film. Hoe vervelend is het dan als de deurbel gaat en er onverwacht even iemand iets op komt halen. We kennen het allemaal wel en het gebeurt meestal net wanneer het super spannend begint te worden. Met interactieve tv heb je vaak ook de mogelijkheid om live uitzendingen te kunnen pauzeren. De uitzending stopt dan net alsof je hem opgenomen hebt. Als je de visite weg is dan kun je verder kijken en heb je niets gemist. Ideaal voor een spannende aflevering van Mr Robot (dikke aanrader!).

TV kijken op meerdere schermen

Bij veel aanbieders van interactieve tv krijg je ook de mogelijkheid om op meerdere apparaten gelijktijdig tv te kijken. Dit gaat meestal met behulp van een app voor je smartphone of tablet. Het enige dat je hoeft te doen is de app installeren, aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord en you are good to go. Zo kun je die spannende voetbalwedstrijd kijken, terwijl je vriendin een romantische film kijkt. Maar je bent vaak niet eens gebonden aan je eigen huis om dit te doen. Het werkt ook prima op de camping of op terras. Zelf combineer ik het met een Chromecast stick om vanuit een app de content op een andere tv in huis te kijken. Ideaal en niet duur.

Met interactieve tv hoef je niets meer te missen. Vooral omdat jij bepaalt wat je kijkt en wanneer je dit doet. De mogelijkheden en kosten voor interactieve tv verschillen per aanbieder. Sommigen bieden 7 dagen terugkijken, anderen zo lang als je zelf wilt. Het loont dus wel de moeite om goed te kijken naar wat jij zoekt.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met KNIPPR.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button