tech365
Intel 9-serie chipset vernieuwde Haswell-platform

Intel vernieuwt Haswell-platform in volgend kwartaal

Hardware fabrikant Intel heeft bekend gemaakt dat vanaf het aankomend kwartaal het Haswell-platform een update gaat krijgen. Er worden een twintigtal nieuwe processoren uitgebracht en komen er nieuwe 9-serie chipsets op de markt, zoals de H97 en Z97.

In het tweede kwartaal van dit jaar kunnen we de eerste nieuwe processoren gaan verwachten, namelijk de Core i5-4460, i5-4590, i5-4690 en Core i7-4790. Ook in het instapsegment komen nieuwe modellen op de markt, want hier verschijnen de Pentium G3450 en de Celeron G1840 processors.

De nieuwe processoren zullen hogere kloksnelheden krijgen, maar verder hoeven we niet te rekenen op nieuwe features van de chips. De nieuwe processoren kunnen we in mei in de winkels verwachten en de nieuwe chipsets worden een maand eerder gelanceerd voor de producenten van moederborden. Een uitzondering zijn de vernieuwde Haswell K-series en de nieuwe Haswell-E welke pas in het derde kwartaal van dit jaar worden verwacht. Intel komt dan met haar eerste 8-core CPU op de markt die vermoedelijk $1000 zal gaan kosten.

 

Intel 9-serie chipset vernieuwde Haswell-platform

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen