tech365

Intel ontwikkeld Z3000 serie processoren speciaal voor tablet markt.

Intel heeft aangekondigd met een nieuwe verse serie Atom processoren op de markt te komen, die speciaal zijn ontwikkeld voor tablets. Hiermee gaat Intel de strijd aan met chip gigant ARM.

De Z3000 serie processoren, die onder het “Atom” label zullen worden gelanceerd zijn speciaal geoptimaliseerd voor tablets. Intel gaat de nieuwe 22nM processor serie uitbrengen in dual- en quadcore varianten en verklaard hiermee de CPU prestatie’s te verdubbelen en de grafische prestaties zelfs te verdrievoudigen.

Het paradepaard in de serie, de Z3770, zal een kloksnelheid tot 2,4Ghz kunnen leveren en ondersteunt resoluties tot 2560×1600 pixels. Het geheugen bestaat uit LPDDR3 1067 dual-channel en kan toegepast worden tot 4GB. Ondanks deze verhoogde prestaties geeft Intel aan dat er geen negatieve impact is op de batterijduur.

De serie is ook voorzien van een verbetering als het gaat om het geheugen, want het is voorzien van een 64-bit interface die snelheden tot 17GB/s kan behalen. Per processormodel verschilt de snelheid het geheugen want we zien snelheden van 8,5GB/s tot 17,1GB/s.

Intel gaat de komende serie Z3000 processoren inzetten bij Windows 8.1 en Android tablets variërend van 7 tot 11-inch. Hierbij biedt de chip gigant een processor serie die energiezuiniger is met verbeterde prestaties.

Intel Z3000 processore series

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen