tech365
Intel Atom Logo

Intel laat Atom merknaam vervallen door slechte reputatie

Chip gigant Intel gaat de merknaam Atom laten vallen vanwege negatief imago. De Atom merknaam werd bekend door zijn energiezuinige, maar ook trage processor.Inmiddels is de Atom processor aardig door ontwikkeld en is hij niet meer de trage processor als waar het allemaal mee begon. Toch blijft dit beeld hangen bij de consument waardoor ook de nieuwe versie van de Atom nog worden gezien als trage processors en om die reden heeft Intel besloten om de ‘Intel Atom’ te laten vervallen. Om toch wel een gelijke processor door te kunnen gaan heeft Intel besloten weer verder te gaan met de merknamen “Pentium” en “Celeron”. Beide namen behoorde tot de goedkoopste en meest zuinige categorie.

Intel is van plan om de nieuwe Pentium processors, gebaseerd op de Haswell-architectuur, vanaf september dit jaar te gaan leveren. De nieuwe Celerons, tevens gebaseerd op de Haswell-architectuur, worden in het eerste kwartaal van 2014 verwacht. Nieuwe smartphones en tablets kunnen dus vanaf dit jaar weer voorzien zijn van de oude vertrouwde “Pentium”  merknaam als vervanger van de “Atom”.

Intel Atom -d410-d510_468

 

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen