Apps en software

Intel I217-V nu standaard ondersteunt in VMware ESXi 6

Waar het in ESXi 5.5 nog noodzakelijk was om extra drivers te installeren voor de Intel I217-V netwerkkaart, hoef je met ESXi 6 hier geen tijd meer aan te besteden. De netwerkkaart wordt namelijk standaard nu ondersteunt en is hiermee direct beschikbaar na de installatie van ESXi 6. Dit is goed nieuws voor bouwers van een VMWare ESXi 6 whitebox!

Voor thuisgebruik van ESXi kun je natuurlijk een server aanschaffen die op de Hardware Compatibility List staat van VMware. Het nadeel hieraan is toch als snel de prijs, het energieverbruik en het geluid. Omdat ESXi prima te gebruiken is op consumenten hardware is het daarom een stuk interessanter om dit op een PC te installeren voorzien van de juiste hardware. Veel moederborden die uitgerust zijn met een Intel ‘H’ of ‘Z’ chipset zijn voorzien van een I217-V onboard-netwerkkaart. Met de komst van ESXi kun je nu direct profiteren van deze kaart en is het niet meer nodig aparte drivers te injecteren om hem aan de praat te krijgen.

vmware_esxi6_whitebox_Intel_I217-v_nic

Na de installatie zie je keurig de netwerkkaart beschikbaar, zonder het installeren van extra drivers. Je kunt zelf ook aan de slag met het nieuwe VMware ESXi 6, want zoals we gewend zijn kun je de software gratis downloaden en tevens een gratis licentie aanvragen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button