Social media

Instagram vanaf vandaag groter dan Twitter

Terwijl Facebook met 1.3 miljard gebruikers ruimschoots op nummer 1  staat in de ranglijst van sociale netwerken, vechten twee andere partijen om een tweede plaats. Vanaf vandaag is die tweede plaats dan ook officieel ingenomen door Instagram. Hiermee stoten ze Twitter naar een derde plaats, met een niet te zuinige 284 miljoen gebruikers. Instagram heeft laten weten de 300 miljoen gebruikers grens te zijn gepasseerd, waarmee ze eerlijk aanspraak maken op deze tweede plaats.

Niet alleen de hoeveelheid gebruikers van het Instagram platform is groter, ook de snelheid waarmee het netwerk groeit is groter dan die van de andere netwerken. Sinds een jaar geleden is de hoeveelheid Instagram gebruikers dan ook verdubbeld, iets dat Twitter niet kan beweren van zichzelf. Sinds de komst van WhatsApp en Facebook Messenger zien zij hun groei gestaag verminderen.

Sinds kort werkt Instagram overigens hard aan het terug dringen van het aantal spam accounts, iets waar ze de afgelopen maanden wat problemen mee hebben gehad. Momenteel wordt gewerkt aan een systeem waarbij geverifieerde “badges” worden uitgereikt aan celebrities, sporters en merknamen. Kevin Systrom, CEO van Instagram, zegt hierover het volgende:

Keeping Instagram authentic is critical—it’s a place where real people share real moments

press_big.0

 

Freddy

Freddy is naast een IT Professional bij een overkoepelende zorginstelling en recreatief wielrenner, tevens een enorme liefhebber van stijlvol ingerichte kantoorgebouwen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button