Social media

Instagram schoont miljoenen fake accounts tot ergernis van vele

Het kan zomaar zijn dat je deze week ineens een hoop volgers op Instagram bent kwijtgeraakt. Je kent ze wel, van die accounts met een handje vol nietszeggende foto’s en een kaal profiel. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de grote schoonmaakactie van Instagram die ook wel de Instagram Rapture wordt genoemd. Bij deze grote schoonmaak heeft Instagram een enorme hoeveelheid fake accounts verwijdert.

Ze zou verwachten dat mensen blij zijn dat de fake accounts zijn verwijdert uit je volgers lijst. Tenminste, ik wel. Dit soort accounts hebben namelijk geen enkele toegevoegde waarde in de vorm van interactie. Toch is er erg veel ophef over de verdwenen volgers. Celebrities als Justin Bieber, Kim Kardashian en rapper Mase verloren in één dag miljoenen volgers. Een grappig feit hierbij is dat het account dat de meeste fake volgers verloor, het account van Instagram zelf was. Maar liefst 19 miljoen volgers waren in één klap verdwenen, dit is ongeveer 30% van het totaal aan tal volgers van het Instagram account.

Natuurlijk doen dit soort accounts er wel toe, ook al zijn ze fake. Ze telde namelijk wel gewoon mee voor het aantal volgers van een account. Hoe meer volgers, hoe groter de waarde van een account. Adverteerders en merken hebben interesse in accounts met een enorme hoeveelheid volgers. Zij gaan er immers vanuit dat dit ook daadwerkelijk mensen zijn en dat ze hun producten of merk via deze influencers kunnen laten groeien.

Instagram heeft al langer aangekondigd dat ze de strijd met de fake accounts blijven aangaan. Natuurlijk zijn er nog genoeg van dit soort accounts. Kennelijk is er nog steeds een grote hoeveelheid van dit soort account aan de selectie ontsnapt, want als ik tussen mij volgers kijk zie ik er zo nog een aantal staan. Kennelijk wordt je account niet verwijdert als je 10 foto’s van een aardbeien toetje hebt. Dus een advies aan alle makers van fake accounts, aardbeien zijn de oplossing!

Instagram Rapture

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button