Apps en software

Instagram maakt foto’s toevoegen op iOS nog makkelijker

Eindelijk hebben ze dan toch geluisterd naar de vele verzoeken voor een iOS extensie waarmee je eenvoudig foto’s naar je Instagram app kunt sturen. En nog mooier is het feit dat deze update nu beschikbaar is. Een typisch voorbeeld van een kleine aanpassing die het gewoon net weer wat prettiger werken maakt. Snel updaten dus!

Met de release van de Instagram 8.3 app voor iOS wordt de nieuwe extensie direct geïnstalleerd. Je hoeft hier zelf helemaal niets aan te doen. Als je vervolgens door je foto’s op je toestel bladert kun je dus direct een foto doorsturen naar de Instagram app. Dit scheelt weer het eerst moeten openen van Instagram om vervolgens dezelfde foto op te zoeken. Het werkt overigens ook vanuit de Google Photos en Reddit app.

Het gebruik van extensies werd voor het eerst mogelijk met de release van iOS 8. Hiervoor was dit alleen mogelijk naar apps die door Apple werden ondersteund zoals Facebook en Twitter. Na de update werd het voor app-ontwikkelaars mogelijk om dit soort extensies te gebruiken en hiermee het nog makkelijker te maken voor gebruikers van een app om bestanden te delen,Verassend genoeg heeft Instagram hier eigenlijk nooit gebruik van gemaakt. Anyway, het kan dus nu wel en je hoeft er gelijk niets voor te doen. Tenminste, naast het even updaten van je app natuurlijk.

Instagram extension 83 tech365nl

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button