Social media

Instagram maakt embedding van content mogelijk op websites.

Instagram heeft een nieuwe feature toegevoegd aan hun dienst, namelijk het embedden van inhoud op websites. Vanaf heden is het mogelijk om je foto’s en video’s te delen op een HTML ondersteunde website.

Instagram embedcodeMet de mogelijkheid om je foto’s en video’s te embedden op een website, slaat Instagram een nieuwe weg in die verder gaat dan alle mobiele applicaties. Vanuit de Instagram webfeed kan een gebruiker eenvoudig een embedcode opvragen van zijn of haar materiaal.

De code wordt zichtbaar bij het bekijken van een foto of video door middel van een venstertje als je op de knop om te delen klikt. De code kun je eenvoudig kopiëren door gebruik te maken van de groene knop op het venster. Door de embedcode op een website te plakken krijg je je eigen afbeelding of video te zien. Alle content wordt voorzien van de gebruikersnaam van diegene die het heeft ge-upload. Wanneer je op het Instagram Logo klikt, zul je naar de pagina van de uploader worden doorverwezen. Ook de “Like” en “Comment” knoppen zijn zichtbaar na het embedden.

Om je een indruk te geven hoe het werkt en wat het uiteindelijk resultaat is hebben we een foto vanaf Instagram toegevoegd middels de embedcode.

 

De embedcode ziet er ongeveer zo uit:

<iframe src="//instagram.com/p/aX_fE2mFno/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Het voorbeeld hieronder is de bovenstaande embedcode, maar dan zoals deze getoond wordt bij het embedden op je website.

Het kunnen embedden van content is een veelgevraagde feature voor de dienst. Met de komst van video binnen Instagram een maand geleden is het gebruik van embedding een logisch vervolg. Immers het meeste video materiaal wordt geplaatst op social media of opgenomen in websites. Met deze feature komt Instagram wel iets later dan verwacht. Concurrent Vine (Twitter) had namelijk al vanaf het moment van lanceren de mogelijkheid tot het embedden van video’s. Niettemin is het een een goede stap, want met meer dan 130 miljoen actieve gebruikers kun je aardig jezelf laten zien als realtime sharing platform in de markt.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button