Apps en software

Instagram lanceert eigen collage app met handige features

Instagram liet gisteren op haar blog weten een eigen collage app gelanceerd te hebben. Deze nieuwe app genaamd ‘Layout’ onderscheid zich vooral in de eenvoud en controle die je hebt over het eindresultaat. Naast het maken van een collage is er ook een handige Photo Booth aanwezig, voor het maken van nieuwe foto’s met een timer.

Instagram komt eigenlijk maar heel af en toe met een nieuwe app op de proppen, maar als ze het doen dan heb je ook wat. Dit zagen we eerder met bijvoorbeeld Hyperlaps, waarmee je geweldige timelaps video’s kunt maken. Met de komst van Layout kun je op een zelfde eenvoudige manier aan de slag om je meest creatieve fotocollages te maken, en ze te delen met je vrienden via de sociale netwerken.

layout_instragram_app

Om je eigen collage te maken kies je eenvoudig de foto’s die je hierin wilt opnemen. Je kunt er maximaal 9 selecteren, maar of je dit in de praktijk ook zult doen is een tweede. Als je de foto’s selecteert zie je bovenin het scherm al de mogelijke lay-outs die je kunt gebruiken voor je collage. Door gebruik te maken van de “gezichten” optie onderin je scherm, krijg je alleen foto’s te zien waarop een gezicht is gevonden. Handig als je foto’s wilt combineren van een feestje met je vrienden.

layout_instragram_app_2

Als je de gewenste foto’s hebt geselecteerd kun je er nog voor kiezen om ze te spiegel, kantelen of ze te vervangen. Door in de vensters zelf met je vinger de foto te verschuiven kun je alles nog verder aanpassen voor de perfecte collage. Als je collage helemaal naar je zin is sla je hem op en kun je ervoor kiezen om hem te delen via de verschillende sociale netwerken. Een voorbeeld hoe de collage er dan uit komt te zien vind je hieronder.

layout_instragram_app_3

Als je net wat spontaners wilt gebruiken voor je collage kun je er ook voor kiezen om je foto’s te maken met de ingebouwde Photo Booth optie. Hiermee staat de camera direct zo ingesteld dat hij de camera aan de voorzijde van het toestel gebruikt en zorgt de timer ervoor dat je de tijd hebt om je gekken bekken te trekken.

Bezitters van een iPhone hebben geluk, want de app is voor het iOS-platform op dit moment als eerste beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een versie voor Android-gebruikers, alleen is er nog niet bekend wanneer zij de app kunnen verwachten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button