Kickstarter

iblazr de externe flitser voor op je smartphone en tablet

Je maakt een foto tijdens een feestje met je smartphone en bij het bekijken van het resultaat blijkt de foto onderbelicht. Volgens de ontwikkelaars van de iblazr is dit fenomeen verleden tijd.

Ondanks dat de meeste smartphones tegenwoordig voorzien zijn van een flitser blijft het lastig om goede foto’s in het donker te maken. De enkele LED die als flitser gebruikt wordt blijkt vaak onvoldoende lichtopbrengst te bieden of een te beperkte richting. Deze ervaringen waren voor de ontwikkelaars van de iblazr de reden om een oplossing te zoeken die naast meer licht ook mobiel en efficiënt is.

De iblazr is met zijn afmeting van 3 x 3 cm en klein apparaatje en slecht 1 cm dik. Het is de eerste externe flitser die synchroon werkt met de ingebouwde flitser van je smartphone of tablet. Bij het afvuren van een flits door je toestel zal de iblazr direct meelopen voor de optimale belichting van de foto. Om te voorkomen dat je toestel binnen no-time leeg is met deze externe flitser hebben de makers gekozen om de iblazr te voorzien van een eigen accu, die je kunt laden aan een USB poort of adapter. De unit is voorzien van een viertal sterkte CREE LED die doormiddel van zelf ontwikkelde lenzen een belichtingshoek van 60 graden bieden.

iblazr externe flitser 002

Ben je op zoek naar een extra lichtbron voor tijdens het maken van video opnames op je smartphone of tablet dan kun je ook gebruik maken van de iblazr. Je kunt namelijk de unit ook als continue lichtbron inzetten voor extra belichting bij het filmen of als externe lichtbron bij het maken van een foto. Met een volle accu kun je ongeveer 40 minuten de continue verlichting gebruiken.

Wij denken dat dit Kickstarter project een geweldig succes kan worden ook als je kijkt naar de lage prijs van $33 (alleen voor een zwarte unit) en hopen de iblazr snel aan een test te mogen onderwerpen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button