Automotive

Hybride Porsche 918 Spyder klokt recordtijd van 6:57 op Nurnbürgring

Porsche heeft het toch maar weer mooi voor elkaar, want met alle techniek die ze in de hybride 918 Spyder hebben gestopt hebben ze een rondetijd van 6:57 op de Nurbürgring geklokt. Met deze tijd is 918 Spyder de eerste auto voor straatgebruik die onder de 7 minuten grens komt.

De 918 Spyder is vanaf het begin ontwikkeld als een hybride sportwagen en met het breken van het record op de Nurburgring bewijst Porsche dit weer eens. Dit behaalde resultaat komt goed uit zo net voor de wereldpremière  van de sportwagen op de Frankfurt Motorshow.

Vergis je niet, de Porsche 918 Spyder is met zijn hybride setup voorzien van 625 kW/887 pk (waarvan de elektromotor 279 pk levert) en toch heeft de sportwagen een verbruik van 3,3l/100km. Dit is een enorm laag verbruik voor een sportwagen met deze prestaties en laat zien dat de hybride Porsche niet alleen snel is, maar ook enorm zuinig. Met het oog op het milieu, ondanks dat we het hier over een sportwagen hebben, is er slechts 79gram CO2 uitstoot per kilometer. Als vergelijk kunnen we vertellen dat een normale benzine uitvoering van een Volkswagen Golf een uitstoot heeft van 85gram Co2 per kilometer.

Porsche had voor de aanval van het record op de Nurbürgring niet de minste coureurs opgesteld staan, want het team bestond uit voormalig rally wereldkampioen Walter Röhrl, Porsche testrijder Timo Gluck en Porsche fabriekscoureur Marc Lieb.

Hybride Porsche 918 Spyder klokt recordtijd

De 918 Spyder werd voorzien van het optionele ‘Weissach-pakket’ en kreeg hiermee enkele van carbon fiber vervaardigde  aërodynamische onderdelen, speciale lichtmetalen velgen die het totaal gewicht met 35kg verlaagde en een aangepaste kleurenset. Daarnaast werden er ook speciaal ontwikkelde Michelin-banden gemonteerd voor de 20,6km lange rondes op de baan. Het was uiteindelijk Marc Lieb die de snelste tijd van 6:57 mocht noteren, maar ook de andere teamleden reden rondetijden onder de 7 minuten.

Met de tijd van 6:57 minuten en een gemiddelde van 179,5km/h is het oude record met 14 seconden verbroken.

Foto’s: Porsche PR

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button