Apps en software

Huh? Stapt Microsoft over op een Green Screen of Death voor Windows 10?

Neeeee, een Blue Screen of Death! Als gebruikers van Microsoft Windows hebben we er allemaal wel eens mee te maken gehad. Het welbekende blauwe scherm als je computer weer eens crashed. Maar op het internet verschijnen nu ineens ook screenshot van een Green Screen of Death. Hoe zit dat?

Zo rond de feestdagen is  het een beetje rustig met de nieuwe builds van Windows 10. Diverse testers hebben wel de uitgelekte build 14997 in handen gekregen. Natuurlijk is het altijd dan leuk om op zoek te gaan naar nieuwe features. Maar hoe zit dat nou met dat Green Screen of Death? Stapt Microsoft ineens over op een nieuw kleurtje?

Op het Twitter account van Microsoft medewerker Matthijs Hoekstra kwam het nieuwe kleurtje al ter sprake door Twitter gebruiker Chris123NT. Hij ontdekte de aanpassing tijdens het forceren van een bug check. De kleur lijkt niet permanent gebruikt te gaan worden in Windows 10 maar alleen in de Inside Builds. Op deze manier lijkt Microsoft meer duidelijkheid te willen geven of het gaat om een echte BSOD in een productie versie of dat iets nog niet helemaal lekker werkt in een Insider build. Dit laatste kan natuurlijk altijd voorkomen in dergelijke builds. Veel testers plaatsen screenshots van dit soort meldingen vaak op social media en hiermee is het voor Microsoft ook makkelijker te zien om wat voor build het gaat.

Misschien is het na jaren frustratie wel eens goed voor Microsoft om over te stappen op het nieuwe Green Screen of Death. Maar ik denk dat het er voorlopig niet van gaat komen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button