Mobile

Huawei P10, compleet geoptimaliseerd voor fotografie

Wie vandaag de dag een smartphone wil kopen hoeft zich eigenlijk geen zorgen meer te maken om de specificaties. Om die reden zie je steeds meer dat de keuze afhangt van een eigenschap die voor jou echt belangrijk is. Voor mij is dit eigenlijk alleen maar de camera. Dat je ermee kunt bellen is fijn, maar ik wil ook de best mogelijke foto’s. Mijn smartphone dient dan ook als fotocamera voor de momenten dat ik mijn fotocamera niet bij heb. Maar is de Huawei P10 dan de nieuwe musthave?

Ja hij is voorzien van een helder 5,5 inch IPS-beeldscherm, heeft 8 cores en biedt ruimte aan 6GB in zijn werkgeheugen. En ja, ook draait de P10 Android 7.0 Nougat. Maar dat is eigenlijk niet het interessante aan dit toestel. Dit zit hem wat mij betreft vooral in de camera. Eigenlijk “camera’s” om precies te zijn, want hij heeft er maar liefst drie. Twee aan de achterzijde en één aan de voorzijde.

Portret Studio in je broekzak

Voor het ontwikkelen van de cameramodules aan de achterkant heeft Huawei de samenwerking opgezocht met Leica. Zeker geen onbekende als het gaat om hoogwaardige camera’s en lenzen. Door gebruik te maken van twee camera’s is de P10 in staat om niet alleen een prachtige foto te maken, maar je ook te hierbij zo goed mogelijk te helpen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door precieze 3D gezichtsherkenning, dynamische belichting en het zo verbeteren van je portretfoto’s. Ze noemen het zelf een ‘Portret studio in je broekzak’.

De gebruikte Leica lens met een diafragma van f2.2 is echter niet de meest lichtsterke. Als dit voor jou te weinig is dan heeft zijn grotere broertje, de P10 Plus, een f1.8 variant. Er is echter maar 1 camera aan de achterzijde die kleurenopnames maakt, namelijk de 12 megapixel camera. De 20 megapixel camera die ernaast zit is puur voor monochrome opnames. Beide zijn wel voorzien van optische stabilisatie om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Filmen doe je in 4K

Filmen met de P10? Geen probleem. Naast opnames in Full HD kan de P10 ook 4K video’s opnemen met 30 frames per seconden. Slowmotion opnames in 4K is hiermee niet mogelijk. Wil je dat toch, dan moet je terug naar 1080p. Dit is over het algemeen niet zo’n probleem, maar als je echt 4K in hoge framerate wilt dan is de P10 niet voldoende.

Huawei kiest met de P10 opnieuw weer voor een prachtig toestel gericht op de fanatieke smartphone fotograaf. De samenwerking met Leica en de speciaal geoptimaliseerde software maakt dit een geschikt toestel voor het maken van mooie foto’s. Ik heb wel enige twijfel over de prestaties in situaties met slecht licht. Mogelijk is de P10 Plus dan een betere kandidaat. Dit model is echter wel weer een stuk duurder dan de P10. Je kunt hem als los toestel bestellen in het zwart voor €576 bij mobiel.nl. Hij is ook leverbaar in goud, zilver, blauw en groen voor een prijs van €584.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button