tech365
Porsche Panamera

Huawei laat Porsche Panamera rijden via kunstmatige intelligentie van Mate 10 Pro

Wat hebben een Huawei smartphone en een Porsche Panamera met elkaar te maken? Nou, je kunt handig bellen vanuit je auto, of file-informatie ontvangen. Maar dat kennen we allemaal en is nog verre van interessant. Tijd voor iets nieuws! Wat dacht je van kunstmatige intelligentie die de Porsche bestuurt? Geen probleem, als we Huawei mogen geloven.

De Huawei Mate 10 Pro is voorzien van Artificial Intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie. En je moet je tegenwoordig als smartphoneproducent toch wel met iets tofs komen om de boel een beetje op scherp te zetten. Dus je neemt een Porsche Panamera, voegt hier wat technologie aan toe om te zorgen dat hij zelfstandig kan rijden, koppelt hem aan de AI van de Mate 10 Pro en bouw je een zelfrijdende auto die objecten kan onderscheiden op de weg en hierop kan anticiperen.

Er zijn een aantal merken die al op basis van kunstmatige intelligentie een auto kunnen besturen, maar dit gaat altijd op basis van speciale computer units in de auto zelf. Huawei is het eerste merk ter wereld dat hiervoor gewoon een smartphone inzet. Hij hangt in een steun op het dashboard, met de camera richting de voorruit. Ziet hij bijvoorbeeld een bal op de route van de auto, dan weet hij dat er niet uitgeweken hoeft te worden. Is het een kat of hond, dan zal hij wel actie ondernemen om het te ontwijken. Dit project presenteert het merk onder de naam “RoadReader” tijdens het Mobile World Congress (MWC) op 26 en 27 februari in Barcelona. Voor nu kun je al even een beeld krijgen van het project via onderstaande video.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen