tech365
Athom Homey 2019 tech365nl 100

Homey Energy geeft meer inzicht in je verbruik

Onlangs heeft Homey een flinke update gekregen. Versie 3.0, zoals de update is gedoopt, zorg voor de komst van het nieuwe Homey Energy. Door middel van deze nieuwe functie heb je meer inzicht in het verbruik van je apparaten en zie je direct wat je zonnepanelen aan energie opwekken. Ideaal voor de nieuwsgierige domotica liefhebber, en voor een ieder die meer inzicht wil in zijn verbruik.

Het inzicht dat Homey Energy je geeft is gebaseerd op informatie die je al had uit je slimme apparaten. Voorheen kon je bij bepaalde apparaten al bij je inzichten een blik werpen op het verbruik, echter is is dit meer een verdieping en over een bepaalde tijd. Het Homey Energy dashboard gebruikt dezelfde informatie maar toont dit in een handig dashboard. Dit richt zich dus meer op het nu in plaats van de afgelopen periode.

In een opslag zie je wat je verbruikt per ruimte. Dit is niet alleen interessant om te weten maar vooral bedoeld om je inzicht te geven in wat bepaalde apparaten of ruimtes nu eigenlijk voor verbruik hebben. Hoeveel watt verbruiken je lampen in de keuken?,Wat gaat er door die slimme stekker heen als je ventilatie in de badkamer inschakelt? Met Homey Energy heb je hier direct inzicht in op een overzichtelijke manier.

Als je de trotse bezitter bent van een verzameling zonnepanelen op je dak dan heb je niet alleen te maken met verbruikers in je huis. Je zonnepanelen leveren immers stroom op. Om te voorkomen dat je allerlei websites of apps nodig hebt om een duidelijk beeld van je verbruik en opbrengsten te zien, geeft. Homey Energy je zicht op beide.

Homey Energy ruimtes

In het voorbeeld hierboven zie je het actuele verbruik van de slimme apparaten aangesloten op Homey. Niet alleen als totaal, maar ook de begane grond en de keuken. Je kunt dus verdiepen door een specifieke ruimte of apparaat te kiezen.

De apparaat “Homey” is net even wat anders dan de andere apparaten. Bij het selecteren van Homey zelf kun je ook nog zien wat het actuele verbruik is. Helaas heb ik geen zonnepanelen en kan ik niet zien hoe het eruit ziet bij terugleveren.

Homey Energy verbruik

Ook al heb je een idee wat een apparaat verbruikt is het toch interessant om te zien hoeveel het daadwerkelijk ik. Homey Energy geef je snel inzicht op een manier die eigenlijk doodsimpel is. Maar dat is ook gelijk het voordeel. Gewoon lekker eenvoudig zien hoe het ervoor staat. Om Homey Energy te gebruiken heb je minimaal software versie 3.0 nodig.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen