tech365
CheatcardV2_90x50mm_en

Hoe zat het ook alweer met diafragma, sluitertijd en lichtgevoeligheid? [Infographic]

Als ik een mooie portretfoto wil maken met een onscherpe achtergrond, moet ik dan een groot of een klein diafragma nemen. En hoe zat het ook alweer met die ISO-waarde? Met dit handige schema kun je altijd even spieken hoe het ook alweer zat.

Voor het maken van een mooie foto is het echt niet nodig om een technisch opgeleid te zijn. Het gaat immers om het beeld dat je vastlegt en zelf je camera is maar een schakel in het geheel. Toch kun je er veel profijt van hebben als je een beetje weet wat de verschillende instellingen voor je foto doen. Wat is de invloed van een groot diafragma, wat gebeurd er al ik een te langzame sluittijd heb of waar komt toch die ruis vandaan in mijn foto’s.

CheatcardV2_90x50mm_en

Hamburger Fotospots Cheatcard, dat is de naam van dit handige spiekbriefje voor in je fototas. Mocht je twijfelen of je een groot of klein diafragma getal moet gebruiken, dan kun je even snel het overzichtje raadplegen. Je ziet bijvoorbeeld bij Aperature (diafragma) dat als het F-getal kleiner wordt, je steeds minder scherpte-diepte hebt. Of al je erg veel ruis in je foto’s hebt, dan je dan toch een iets minder hoog ISO-getal kunt nemen.

Het wordt langzaam weer lekkerder weer buiten, en wat is er nu lekkerder dan een goede wandeling te maken. Camera mee, lenzen mee en natuurlijk je handige spiekbriefje!

Mocht je Hamburger Fotospots Cheatcard in groot formaat willen hebben, dan kun je hem hier als PDF-bestand downloaden en printen.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen