Gaming

Hoe vet! Een Commodore 64 Mini met retro joystick komt er aan

Inmiddels is Nintendo als een malle op dreef met haar mini gaming consoles. En ik moet toegeven: ook ik heb er één. Maar na het zien van deze klassieker denk ik toch dat mijn Nintendo gaming console zijn 1e plek gaat verliezen. Dit is namelijk de Commodore 64 in mini formaat!

De NES was niet de eerste computer die ik in huis had als kind. Ik speelde daarvoor altijd games op mijn vaders Commodore 64. Nu was het lang niet zo handig dan later met de cardridges van Nintendo, maar het was wel vet. In het begin stonden onze games nog op cassettebandjes en later op die grote flexibele floppies. Maar toch was er aanbod genoeg van toffe games.

THE64 Mini Commodore

Mijn Commodore ligt inmiddels op het computerkerkhof maar bij het zien van deze mini-versie mis ik hem direct. Hoe vet is het dat er een mini versie van de Commodore straks te koop is. Hij is natuurlijk voorzien van wat hedendaagse tech, zoals een tweetal USB-poorten en een HDMI-aansluiting. Je kunt hem dus gewoon aansluiten op je platte tv in de woonkamer en hoeft niet opzoek te gaan naar een oude beeldbuis.

thec64mini_promo_hand-1024x479

In de mini Commordore, die de naam THE64 Mini heeft gekregen, zitten 64 games ingebouwd. Dit zijn bekende klassiekers als: Uridium, Paradroid, Hawkeye, Nebulus en Monty Mole. En natuurlijk het onmisbare California Games. Naast het spelen van games kun je ook gebruik maken van het BASIC besturingssysteem en weer even lekker ouderwets coden. THE64 Mini gaat €79,99 kosten en komt begin 2018 op de markt. Na de release van de mini wordt door de makers, Retro Games Ltd, ook een versie in volledig formaat uitgebracht. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik moet dit ding echt hebben!

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button