Algemeen

Hoe duur mag een telefoonabonnement eigenlijk zijn?

Je staat wellicht elke twee jaar of misschien zelfs elk jaar weer voor de keuze: een nieuw telefoon bij je abonnement. Niet iedereen maakt gebruik van de optie, zeker als het niet nodig is dat je een nieuw toestel neemt. Maar toch doen vele mensen het wel zodra de optie er is. Het is ook leuk, een nieuwe telefoon. Het voelt weer nieuw en fris, en dat geeft altijd een vrolijk gevoel. Maar hoe kies je eigenlijk een nieuwe telefoon, en wat is te duur en wat niet?

Hoe vaak gebruik je je mobiel?

Het hangt er met name vanaf hoe veel jij je mobiel gebruikt. Want gebruik je hem maar weinig en doe je er naast WhatsApp, bellen en soms wat social media niet veel op? Waarom zou je er dan tientallen euro’s voor betalen elke maand? Dat is natuurlijk zonde, en met een goedkoper toestel kun je dan ook prima uit de voeten, toch? Je hoeft dan ook niet te kijken naar de allernieuwste telefoons, want oudere toestellen kunnen dat wat jij wil ook prima voor je doen.

Wat is je budget?

Per persoon verschilt het natuurlijk wat je budget is. Soms wil je wel een hele mooie en dure telefoon, maar heb je hier simpelweg het geld niet voor. Dat is jammer, maar het kan gebeuren. Dan moet je de slimmere persoon zijn en gewoon kiezen voor een wat goedkoper toestel. Je kunt een ouder model kiezen, of je kiest juist voor een tweedehands toestel en gaat vervolgens voor een sim only abonnement. Zo kun je een hoop kosten besparen en wellicht toch een telefoon nemen die voor jou aan de iets dure kant is, maar omdat het tweedehands is heb je toch niet dat het je veel gaat kosten. Kijk wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget en handel vanaf hier, en ga bijvoorbeeld sim only abonnementen vergelijken.

Conclusie

Al met al komt het uiteindelijk eigenlijk neer op persoonlijke voorkeur. Gebruik je je telefoon niet vaak en haal je er lang geen dertig, veertig of vijftig euro uit per maand? Dan moet je simpelweg ook ervoor kiezen om niet zo veel te betalen. Maar als je dit wel doet en je gebruikt hem veel voor bijvoorbeeld je werk, dan is het het prima waard. Kijk naar wat je zelf belangrijk vindt en of je het kwijt kunt om elke maand zo veel te betalen. Kijk voor de beste prijs online en ga mobiele abonnementen vergelijken, zodat je toch de beste deals vindt.

Deze blogpost is geschreven door prijsvergelijken.nl

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button