Hardware

Het nut van wifi versterken

Bijna ieder huishouden maakt gebruik van een internetverbinding. Doorgaans is een internetverbinding via een kabel in het apparaat stabieler dan wanneer het draadloos gebeurt. Toch is draadloos veel handiger wanneer je overal in huis online wilt kunnen gaan. Het nadeel kan echter zijn dat je wifisignaal niet overal even sterk is. Denk bijvoorbeeld aan een zwak signaal op de bovenverdieping wanneer je je router op de begane grond hebt staan. Dit is enorm vervelend, zeker wanneer je juist ook op de bovenverdieping veel gebruikmaakt van internet. Je draadloos signaal versterken biedt hierbij de oplossing. 

Wat kan een wifiversterker kopen voor je betekenen? 

Wifi versterken is niets anders dan het krachtiger maken van je wifisignaal op de plaats waar jij je versterker hebt geïnstalleerd. Het is een soort herhaling van het wifisignaal en daarom wordt een wifiversterker ook wel een wifi repeater of extender genoemd. Door te kiezen voor wifi versterken, zorg je ervoor dat je overal in huis een krachtig wifisignaal hebt. Kanttekening is wel dat je internetverbinding er niet per definitie sneller van wordt, de verbinding wordt echter wel veel stabieler. 

Een geschikte router 

Ben je al een aantal jaren de trotse eigenaar van een router die je nog nooit in de steek heeft gelaten? Dat is natuurlijk enorm fijn, maar het is wel belangrijk dat je controleert of wifi versterken wel werkt bij dit oudere model. Twijfel je, overleg dan met de aanbieder waar je je wifi versterker kopen wilt. Ondersteunt je router 802.11ac dan zit je in de meeste gevallen goed. Ook handig is het om te weten of je router überhaupt de door jou gewenste snelheid haalt. Redt het apparaat dit niet, dan heeft wifi versterken bij voorbaat al weinig zin. Het is mogelijk om online een speedtest uit te voeren waarbij je direct inzicht krijgt in je upload- en downloadsnelheid. 

Soorten wifiversterkers 

Zoveel mensen, zoveel wensen en daarom zijn er verschillende soorten wifiversterkers verkrijgbaar. Allereerst bestaat er het multiroom wifisysteem. Dit gebruik je als je echt overal in huis een stabiele wifiverbinding wilt hebben. Met dit systeem haal je de maximale snelheid van je internetverbinding in iedere ruimte van je woning. Het is dan ook een bijzonder geschikt systeem om een thuisnetwerk mee aan te leggen. Wil je een snel systeem om in een specifieke ruimte in huis je wifisignaal mee te upgraden, dan is een powerline adapter zeer geschikt. Enige voorwaarde is dat er in de betreffende ruimte een stopcontact aanwezig is. Je krijgt altijd twee adapters geleverd, waarbij je de ene in het stopcontact bij de router steekt en de ander in het stopcontact in de ruimte waar je het signaal wilt versterken. Verder kan je nog kiezen voor een repeater. Dit systeem herhaalt het signaal en vergroot daarmee het bereik van de router. Het is belangrijk om de repeater in de buurt te plaatsen van waar je het bereik wilt vergroten. Voorwaarde van een goede werking is dat de repeater geïnstalleerd wordt op een plaats waar het bereik nog goed is.

Deze advertorial is geschreven door Allekabels.nl

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button