tech365
HDMI 2.0 biedt bandbreedte van 18Gbps

HDMI 2.0 biedt bandbreedte van 18Gbps

Deze week verschenen er al enkele specificaties voor ultra HD tv ‘s, voorzien van HDMI 2.0 ondersteuning, maar sinds vandaag heeft de organisatie achter deze standaard dan ook daadwerkelijk de nieuwe versie vrijgegeven.

Met de komst van de nieuwe versie van de HDMI standaard, namelijk versie 2.0, krijgen we de beschikking over een verhoogde bandbreedte tot 18Gbps en ondersteuning voor de nieuwe 4K resoluties op 50/60 Hertz (2160P). Deze enorme resoluties geven de kijker 4 x de helderheid en scherpte dan met de traditionele 1080P full HD belevenis. Daarnaast biedt de nieuwe versie van de standaard ook de mogelijk tot het gebruik van 32 audio kanalen, dynamische auto lip-sync en uitbreiding in de CEC functies. Best een aardige opwaardering dus van de HDMI standaard, waarmee een nieuwe fundering gelegd wordt voor de toekomst van audio en video ondersteuning.

Als we kijken naar de aansluiting die door HDMI 2.0 standaard zal worden gebruikt zien we geen veranderingen. De nieuwe standaard maakt namelijk gebruik van de traditionele HDMI adapter momenteel beschikbaar is op veel hardware. Ook de kabels zullen qua aansluitingen niet veranderen en houden we dus  compatibiliteit met HDMI 1.x.

Voor de volledige specificaties van HDMI 2.o kun je al op de website van het HDMI forum terrecht.

HDMI 2.0 biedt bandbreedte van 18Gbps

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen