Apps en software

Handschriftherkenning toegevoegd aan OneNote app voor iPad en OCR-functionaliteit voor alle versies

OneNote is zo’n app die je het leven een stuk makkelijker maakt. Of je het nu gebruikt voor het organiseren van je notities of als verzamelbak van informatie, het kan eigenlijk allemaal. Microsoft heeft OneNote al een aardige tijd beschikbaar voor de iPad, waardoor je naar hartelust al je notities kunt verzamelen en ordenen. Toch was er altijd iets dat ontbrak voor de app op de iPad, namelijk handschriftherkenning. 

Gelukkig behoort dit gemist nu tot het verleden. Microsoft heeft een update voor OneNote uitgebracht waarin de handschriftherkenning is toegevoegd. Voor veel gebruikers was dit een enorm gemis, want het schrijven of krabbelen op een tablet gaat immers zeer eenvoudig. Binnenin de app is nu een nieuw tabblad beschikbaar genaamd “tekenen” waarin een aantal verschillende pennen en stiften beschikbaar zijn. Om het geheel af te maken kun je ook niet kiezen uit 18 verschillende kleuren voor je gewenst pen.

Handschriftherkenning_Microsoft_OneNote_voor_ipad

Het tekenen en schrijven op een tablet gaat erg gemakkelijk met een Stylus. Mocht je niet in het bezit zijn van een stylus dan kun je ook gewoon met je vinger schrijven.

Een andere zeer handige aanpassing die Microsoft in al haar OneNote apps heeft doorgevoerd is de mogelijkheid tot het gebruik van tekstherkenning (OCR). Je kunt eenvoudig scan of foto maken van en invoegen in OneNote. Vervolgens is het even afwachten tot Microsoft clouddienst klaar is met het OCR-proces en hierna kun je voortaan zoeken naar tekst in de afbeelding. Erg handig als je even snel een artikel of document fotografeert met je tablet of smartphone.

De handschrift mogelijkheden zijn alleen toegevoegd aan de iPad app van OneNote. De mogelijkheden voor OCR zijn nu in alle OneNote apps te vinden.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button