tech365
Google Chrome Web Store

Handig! Zo maak je een screenshot van een complete webpagina

Soms heb je van die situaties waarin je een afbeelding naar iemand wilt sturen van een website. Daar zijn legio mogelijkheden voor, maar het wordt wel een beetje lastig als de inhoud net te lang is en je moet gaan scrollen. Uitzoomen is een optie, maar gaat ook ten koste van de duidelijkheid. Na even rondneuzen op het internet kwam ik een super handige Chrome extensie tegen en wilde je die niet onthouden natuurlijk.

De extensie waar ik het hier over heb heet Fireshot. Dit handige stukje software maakt het mogelijk om van een website die je met je Chrome browser bezoekt een afbeelding te maken. Het handige aan Fireshot is dat hij ook goed kan omgaan met website waarop je moet scrollen. Hij maakt hier keurig een grote afbeelding van die je kunt opslaan in allerlei verschillende bestandsformaten. Het is ook mogelijk om een traditionele screenshot te maken en te werken met sneltoetsen.

Eenmaal de afbeelding gegenereerd kun je nog kiezen of je hem als afbeelding wilt bewaren of gelijk om wilt zetten naar een PDF. Daarnaast werkt Fireshot ook prima samen met applicaties als Microsoft OneNote. Ik gebruik de extensie zelf vaak als ik een project aan het doen ben met iets van webdesign. Handig als je even een afbeelding van het ontwerp wilt sturen naar iemand anders.

Fireshot screenshot

De extensie Fireshot is gratis te downloaden uit de Google Chrome Web store en werkt met iedere recente versie van de Chrome browser.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen