tech365
Bitly

Hackers verschaffen zich toegang tot offsite backup database van Bitly

Als je net als wij een account hebt bij Bitly, de populaire URL-verkorter, dan heb je waarschijnlijk ook een e-mail ontvangen over de kans op misbruik van je account. In eerste instantie dachten we dat het hier om een gekraakt wachtwoord zou gaan, maar al kort hierna volgde er nog een e-mail over een ander account. Al snel werd het duidelijk, het gaat niet om het account maar om een hack bij Bitly! 

Na onderzoek kwamen we al snel uit op een blogpost van Bitly waarin verklaard wordt dat er inderdaad een inbraak is geweest.

We have reason to believe that Bitly account credentials have been compromised; specifically, users’ email addresses, encrypted passwords, API keys and OAuth tokensWe have no indication at this time that any accounts have been accessed without permission. We have taken steps to ensure the security of all accounts, including disconnecting all users’ Facebook and Twitter accounts. All users can safely reconnect these accounts at their next login.

Door gebruik te maken van een account van een medewerkers is het de hackers gelukt om zich toegang te verschaffen tot de offsite database back-up. De buitgemaakte gegevens bevatten wel wachtwoorden, echter zijn deze salted en hashed. Na het ontdekken van de inbraak heeft Bitly direct alle gebruikers een e-mail gestuurd en de gekoppelde social networks ontkoppelt.

Heb je dus een account bij Bitly, verander dan snel je wachtwoord, API sleutels en oAUth sleutels en koppel hierna weer je gewenste social networks.

Bitly

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen