Security

Hack op overspel website Ashley Madison levert 37 miljoen accounts op

De zeer populaire overspel website Ashley Madison is slachtoffer geworden van een aanval door hackers. De website, waar je op zoek kunt naar iemand voor een affaire, had op dat moment 37 miljoen geregistreerde gebruikers. Het doel van de hack was het buit maken van de accountgegevens van deze 37 miljoen leden en hiermee Avid Life Media (ALM), de eigenaar van de website, te chanteren om de boel op zwart te gooien. Maar zijn de hackers wel echt de boosdoeners?De hack is opgeëist door de groep die zichzelf  “The Impact Team” noemt. Een vertegenwoordiger van deze groep laat weten dat ze niet zomaar achter de website aangegaan zijn, maar dat er sprake is van een dubieus verdienmodel waarbij de klant zelfs nog opgelicht wordt. Op de website kun je namelijk aangeven dat je alle sporen van je aanwezigheid (account, betalingsgegevens en meer) kunt laten verwijderen voor een eenmalige bedrag van $19. Dit blijkt na betaling helemaal niet te gebeuren en al je gegevens blijven gewoon staan. Dit is toch iets dat je niet graag hebt, als je je aanmeld bij een website voor een affaire.

The Impact Team claimed in het bezit te zijn van niet alleen alle accountinformatie, maar ook gegevens al: seksuele voorkeur, bijbehorende creditcard transacties, echte namen, woonadressen en zelfs e-mail berichten. Ook van de andere websites van het bedrijf zoals Coupar Life en Established Men zijn gegevens buitgemaakt. Wanneer Avid Life Media haar websites niet uit de lucht haalt, worden de gegevens openbaar gemaakt, aldus de hackers.

Full Delete netted [Avid Life Media] $1.7mm in revenue in 2014. It’s also a complete lie. Users almost always pay with the credit card; their purchase details are not removed as promised and include real name and address, which is, of course, the most important information the users want to be removed. [The Impact Team]

Ondanks dat veel accuonthouders op de website nu een beetje zenuwachtig worden of alle gegevens openbaar gemaakt worden, is er genoeg grappigs over de hack te lezen op twitter. Hier een aantal leuke voorbeelden.

ashley-madison-hack-twitter-5 ashley-madison-hack-twitter-4 ashley-madison-hack-twitter-1 ashley-madison-hack-twitter-2

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button