tech365
Win10_windows_hero

Gratis upgraden naar Windows 10 stopt definitief op 31 december 2017

Bij de release van Windows 10 was het, voor iedereen die voldeed aan de voorwaarden, mogelijk om gratis te upgraden. Vorig jaar juli eindigde dit gratis upgrade feest voor het gros van de mensen, maar toch was er een selecte groep die gratis mocht blijven upgraden. Microsoft trekt echter eind van het jaar definitief de stekker uit het gratis upgraden.

Wie gebruik maakte van speciale toegankelijkheid opties mocht n de grote stop nog steeds gratis upgraden. Hiermee was er extra tijd beschikbaar om te wachten tot de speciale mogelijkheden in Windows 10 ook beschikbaar zouden zijn. Na de Anniversary update in juli vorig jaar zijn alle beloofde toegankelijkheid opties toegevoegd en nu wordt het voor Microsoft tijd om echte de stekker uit het gratis upgraden te trekken. De definitieve einddatum is volgens de website 31 december 2017.

Het gratis upgrade programma was voor Microsoft de manier om iedereen zo snel mogelijk op haar nieuwe platform te krijgen. Toch is dat niet helemaal gelukt. Uit onderzoek van NetMarketShare blijkt dat het aandeel Windows 10 gebruikers in de totale markt van 9% in november 2015 naar 29,3% in oktober van dit jaar is gesprongen. Toch is het aandeel Windows 7 installatie nog steeds het grootst met maar liefst 46,6%.

Maak je gebruik van de speciale toegankelijkheid opties en je wilt gebruik maken van Windows 10, upgrade dan dit jaar nog gratis.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen