Gaming

Grand Theft Auto 5 verkoop verloopt niet zonder slag of stoot

Vannacht was het dan eindelijk zover, na lang wachten, veel teasers en geruchten was dan eindelijk Grand Theft Auto 5 (GTA) te koop. De populaire game, waarvan verwacht wordt dat er alleen vandaag al 6,5 miljoen exemplaren worden verkocht, was voor veel gamers reden genoeg om ’s nacht in de rij te gaan staan.

Lange rijden smachtende gamers waren bij verschillende verkooppunten te vinden. Een paar minuten voor middernacht gingen de winkels open, zodat GTA 5 precies op dinsdagochtend konden worden verkocht. Helaas ging dit bij sommige winkels niet zonder slag of stoot, want bij de Saturn in Tilburg liep het uit op een chaos.

Na het wachten in de rij stonden de meer dan 700 liefhebbers te trappelen om naar binnen te gaan. Bij het openen van het rolluik voor de winkel brak echter de chaos uit en begonnen de fans de duwen en trekken om als eerste naar binnen te kunnen. De mensen die vooraan de rij stonden werden in sommige gevallen onder de voet gelopen door gamers die als eerste naar binnen wilde. Game journalist, Bas van Dun, stond vooraan in de rij te wachten bij Saturn in Tilburg en verklaarde achteraf:

Toen de rolluiken omhoog gingen, begon iedereen te duwen om binnen te komen. Mensen vielen om, werden tegen de grond gedrukt en werden overlopen. Ik wist direct: ik moet hier weg, dit gaat fout. Naast me liep een man rood aan nadat hij op de grond belandde. Hij lag haast te stikken, zei hij achteraf. Hij trilde van woede. Dit was niet het feestje waarop ik gehoopt had.

De fans hebben vijf en een half jaar moeten wachten op de volledig nieuwe Grand Theft Auto, maar gezien de recente reviews van de game is dit de moeite waard. Vandaag verwachten analisten dat de game voor een omzet van 400 miljoen dollar gaat zorgen. Mocht dit bedrag de dagafsluiter worden voor GTA 5, dan nog is het niet de best verkochte game op de dag van de lancering. Call of Duty Black Ops II haalde namelijk een recordomzet van ruim 500 miljoen dollar binnen op de eerste verkoop dag.

Rijen voor verkoop Grand Theft Auto 5

Foto: OogTV

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button