tech365
Google 10Gbit/s internetverbinding

Google werkt aan 10 Gbit/s internetverbinding

Google is druk bezig met de ontwikkeling van een 10Gbit/s breedbandverbinding en is volgens eigen zeggen bezig met een stap voor de volgende generatie van het internet. De nieuwe verbinding is een factor tien sneller dan de huidige Google fiber dienst die de zoekmachine-gigant in Kansas City, Austin en Provo aanbied aan haar gebruikers.

Volgens Time Magazine is Google zelf niet van plan om dienst te gaan doen als internetprovider, maar willen ze met deze techniek laten zien dat hogere snelheden technisch mogelijk zijn. De resultaten moeten de huidige grote internetproviders onder druk zetten om te investeren in het sneller maken van hun eigen netwerken. Op dit moment is de gemiddelde snelheid in de Verenigde Staten 7,2Mbyte/s.

Patrick Pichette, Chief Financial Officer (CFO) van Google, verklaarde dat het niet zomaar een hobbyproject is van Google. Op de vraag of Google de Google Fiber dienst ook gaat aanbieden aan andere steden werd dan ook “stay tuned” geantwoord.

Google 10Gbit/s internetverbinding

Bron: Hardware.info

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen